Guvernul o ia de la capăt cu procedurile necesare pentru listarea Hidroelectrica SA. Cum Executivul intenţionează să deruleze operaţiunea anul viitor, a decis să renunţe la procesul prin care face recurs împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, care a anulat vechea Hotărâre de Guvern privind listarea Hidroelectrica, ne-au spus surse apropiate situaţiei. Sindicatul Hidrosind a atacat în instanţă Hotărârea pe motiv că a fost adoptată ilegal, iar Curtea de Apel Bucureşti a anulat-o în decembrie 2012. La scurt timp după, Guvernul şi Hidroelectrica au făcut recurs la decizie.
Sursele noastre afirmă că, renunţarea la recursuri permite adoptarea, în mod corect, a unei Hotărâri de Guvern privind listarea Hidroelectrica SA. Astfel, un pachet de 10-15% din acţiunile producătorului de energie ar putea fi vândut pe Bursa de Valori Bucureşti în prima jumătate a anului viitor, operaţiunea presupunând o majorare de capital, mai spun sursele citate.
Hidrosind a contestat Horărârea privind listarea Hidroelectrica din cauză că actul normativ nu primit avizele necesare pentru adoptare, în principal, cel din partea Consiliului Economic şi Social.
Remus Borza, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, ne-a declarat, recent, că societatea va avea cel puţin un miliard de lei profit în 2013: "Până acum, compania a avut, în medie, 100 de milioane de lei profit lunar. Este altceva să raportezi listarea Hidroelectrica la un an în care societatea va avea un profit record. Cu alte cuvinte, dacă statul ar fi vândut 10% din Hidroelectrica în 2013, ar fi obţinut maximum 100 milioane de euro pe 10% din capitalul social. Anul viitor, estimez că statul are şanse mari să obţină 300 de milioane de euro pe pachetul de 10% din acţiuni".
Domnia sa crede că un moment propice pentru listare este trimestrul II 2014, după ce Hidroelectrica va avea aprobate rezultatele financiare din 2013.