Procuroarea care a ridicat fetiţa de la Baia de Aramă rămâne în funcţie

T.I.
Politică / 11 iulie 2019

Maria Piţurcă (Sursa foto: Twitter)

Maria Piţurcă (Sursa foto: Twitter)

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a respins, astăzi, cererea de suspendare din funcţie a procuroarei Maria Piţurcă, magistratul care a ridicat fetiţa din Baia de Aramă în cadrul unei proceduri de adopţie internaţională, potrivit ordinii de zi soluţionate a Secţiei pentru procurori.

Procuroarea Maria Piţurcă este la sediul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), unde i se aduce la cunoştinţă punerea sub acuzare pentru infracţiuni ce au un conţinut similar cu faptele din sesizarea Inspecţiei Judiciare.

Magistraţii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au citat-o, astăzi, pe Piţurcă pentru a-i aduce la cunoştinţă că este cercetată pentru purtare abuzivă, referitor la modalitatea în care a preluat fetiţa de la asistenta maternală care o avea în grijă.

Pe 21 iunie, procuroarea Maria Piţurcă s-a prezentat însoţită de poliţişti la locuinţa asistentului maternal din Baia de Aramă, pentru a o lua pe fetiţă.

În imaginile înregistrate de soţul femeii, Sorina plânge şi se zbate pentru a rămâne alături de asistenta maternală, căreia îi spune "mama". În imagini apare şi procurorul Maria Piţurcă, ce pare să o bruscheze pe fetiţă.

Ulterior, Maria Piţurcă a declarat, într-o conferinţă de presă, că minora era agitată, iar ea a reuşit să o ia în braţe şi să o predea tatălui adoptiv.

Iniţial, procurorii de la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie au deschis în acest caz o anchetă pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, dar şi modul în care Maria Piţurcă a efectuat percheziţia la locuinţa asistentului maternal.

Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară a solicitat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM suspendarea din funcţie a procuroarei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. procuroarea asta are oftiga ca nu a luat si ea spaga la contractul de vinzare cumparare a fetitei cu pricina si de aia sa unflat in pene

    1. Macar ea are mai multe clase decat trenul... spre deosebire de tine, nene oftiga unflatu'. Toti analfabetii au ajuns sa comenteze peste tot.

      S-a intamplat exact cum am sperat. Irelevant de gargara mediatica impotriva justitiei si al procesului corect de adoptie, parintii legitimi si-au primit fiica iar "oftigatii" si "unflatii" in pene n-au decat sa dispara. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb