Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe soţia senatorului Alexandru Cordoş

Marius Constantin
Anticorupţie / 23 iunie 2015

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu a inculpatei Mihaiela Lucia Cordoş, referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj şi soţia senatorului Alexandru Cordoş, acuzată de două infracţiuni de trafic de influenţă, arată un comunicat DNA.

De asemenea, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, şi inculpatul Tiberiu Constantin Popan în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii precizează că în cursul anului 2010, inculpata Cordoş Mihaiela Lucia a primit de la o persoană suma de 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceştia în scopul obţinerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

În intervalul 2013 - prezent, inculpata Cordoş Mihaiela Lucia a pretins şi a primit de la mai multe persoane, foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 - 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, Cordoş Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să le obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurist consult.

În acelaşi context, în cursul lunii februarie 2014, inculpatul Popan Tiberiu Constantin a remis, printr-un intermediar, inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia, suma de 1.000 euro.

În schimbul acestor bani, inculpata Cordoş Mihaiela Lucia urma să-şi folosească influenţa pe care aceasta a pretins că o are asupra unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în vederea obţinerii, pentru inculpatul Popan Tiberiu Constantin, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unităţii spitaliceşti menţionate.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb