Procurorul care a instrumentat cazul "Fraudă la Referendum", demis

Ziarul BURSA #Politică / 3 octombrie 2013

Procurorul Lucian Papici, cel care s-a ocupat de investigaţia care vizează dosarul "Fraudă la Referendum" (în care este investigat şi vicepremierul Liviu Dragnea), a fost demis din funcţie, ieri, de către Tiberiu Niţu, Procurorul General, potrivit surselor din presă.

Conform surselor citate, delegarea pe funcţie a lui Papici a fost reînnoită de procurorul general, Tiberiu Niţu, în urmă cu şapte zile.

Tiberiu Niţu ar fi informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), printr-un fax, că delegarea lui Papici ca şef al Secţiei I din DNA încetează cu 2 octombrie, dată începând cu care funcţia este ocupată de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioadă de şase luni, mai relatează sursele din presă.

Împreună că procurorul Lucian Papici a fost revocat din funcţie şi adjunctul acestuia, Mariana Alexandru, în locul acesteia fiind numită, tot prin delegaţie, procurorul Viorel Cerbu. Noii şefi ai Direcţiei I a DNA au fost delegaţi pe funcţii pentru 6 luni, în timp ce Lucian Papici şi Mariana Alexandru fuseseră delegaţi pentru 3 luni.

Succesoarea acestuia, Iuliana Bendeac, este procurorul care, alături de procurorul şef serviciu Gheorghe Popovici, i-a deferit justiţiei pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia, Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

Anumite voci apropiate cazului consideră că demiterea lui Papici are legătură cu dosarul "Fraudă la referendum" în care Liviu Dragnea este investigat sub acuzaţia că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi secretar general al PSD, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, în vara anului 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb