Producătorii agricoli susţin că România va trebui să importe un milion de tone de grâu

N.I.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 18 iunie 2007

Producătorii agricoli susţin că România va trebui să importe un milion de tone de grâu

Necesarul de grâu nu va fi acoperit în acest an şi România va trebui să importe cel puţin un milion de tone de grâu, a declarat, recent preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Adrian Rădulescu, citat de NewsIn. "Sunt probleme mari pentru că necesarul de grâu nu se acoperă în acest an şi vom importa cel puţin un milion de tone de grâu", a spus Rădulescu.

În opinia acestuia, declaraţiile făcute, vineri, de ministrul agriculturii, Decebal Traian Remeş, potrivit cărora necesarul de grâu va fi acoperit, se bazează pe nişte date false. "Domnul ministru se bazează pe faptul că 400.000 de hectare afectate de secetă sunt asigurate, fără să se întrebe ce se întâmplă cu celelalte", a explicat preşedintele LAPAR.

De asemenea, Adrian Rădulescu a mai precizat că media producţiei de grâu, în 2007, va fi de 1.500-1.700 kilograme la hectar.

Ministrul agriculturii, Decebal Traian Remeş, a declarat, vineri, la Focşani, că recolta de grâu din 2007 va depăşi trei milioane de tone şi nu va pune în pericol securitatea alimentară a ţării, chiar dacă necesarul de grâu este de 3,5 milioane tone.

"Sunt lanuri în care s-a intrat deja cu combina, iar cei care se alertează privind necesarul de pâine şi hrană pentru animale ori n-au aflat că am intrat în Europa, ori n-au aflat că am ieşit din comunism. Suntem într-o piaţă absolut liberă, iar ţările din Uniunea Europeană vor avea un surplus de grâu. Vor fi ţări din UE, care vor interveni cu preţuri de intervenţie pentru a nu se prăbuşi preţul grâului", a spus ministrul Remeş.

El a precizat că ţara noastră are stocuri de peste 1,6 milioane de tone de grâu, iar necesarul se ridică la 3,5 milioane tone de grâu la o populaţie de 22 de milioane. "În România nu mănâncă pâine, în prezent, mai mult de 18-19 milioane de locuitori", a precizat Decebal Remeş.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb