Producţia totală de sare a României a scăzut în 2009 cu 20%, la 2 milioane tone

N.I
Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 7 ianuarie 2010

Producţia totală de sare a Societăţii Naţionale a Sării (SALROM), singurul producător de sare din România, a înregistrat în 2009 o scădere de circa 20%, faţă de 2008, până la 2 milioane tone, a declarat pentru NewsIn directorul general al societăţii, Adrian Voicu.

"Din acest total de 2 milioane de tone, producţia de sare recristalizată a fost în creştere cu 11%, cea de sare gemă a scăzut cu 1%, însă producţia de sare soluţie a fost în scădere cu 31%, ceea ce înseamnă o scădere totală a producţiei de sare de 20%. Acest lucru s-a datorat scăderii pieţei de PVC şi a celei de produse clorosodice, având în vedere că sarea soluţie este destinată combinatelor chimice (cum este Oltchim), Chimcomplex Borzeşti, Upsom Ocna Mureş şi Uzinele Sodice Govora", a precizat Adrian Voicu.

Producţia de sare a României s-a ridicat în 2008 la 2,5 milioane tone.

Societatea Naţională a Sării şi-a planificat pentru 2010 investiţii la nivelul celor de anul trecut, de aproape 11,5 milioane lei, în înlocuirea utilajelor. De asemenea, societatea are de recuperat circa 13 milioane lei de la principalii clienţi şi totodată debitori ai SALROM, combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea şi Uzinele Sodice Govora.

"Avem de încasat de la Oltchim şi de la Uzinele Sodice Govora, cei mai mari debitori ai SALROM, aproximativ 13 milioane lei (3 milioane euro). Acum purtăm discuţii cu ei pentru reeşalonarea datoriilor. Aceasta ar fi singura problemă acum, încasarea debitelor", a menţionat Adrian Voicu.

Directorul general al SALROM a adăugat că societatea şi-a redus anul trecut cheltuielile, pe fondul crizei economice şi că acest lucru s-a reflectat pozitiv în rezultatele financiare pe 2009 ale societăţii.

SALROM este singurul producător de sare autorizat din România. Acţiunile sunt deţinute în proporţie de 51% de către statul român prin Ministerul Economiei şi 49% de către Fondul Proprietatea.

Principalele produse ale SALROM sunt sarea (gemă, soluţie, recristalizata) şi calcarul. Societatea Naţională a Sării are şapte sucursale: Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea şi salinele Slănic, Ocna Dej, Ocna Mureş, Târgu Ocna, Praid şi Cacica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb