Compania "Romelectro" a încheiat anul 2016 cu un profit preliminar de circa 1 milion de euro, la o cifră de afaceri de peste 50 milioane de euro, intrând pe un trend ascendent, potrivit oficialilor companiei.
Pentru acest an, compania îşi propune consolidarea afacerilor în calitate de contractor general, atât pe piaţa internă, cât şi internaţională, şi o dublare a principalilor indicatori financiari.
"Cifrele pe 2016 sunt în linie cu anul trecut. Nu am avut creşterea aşteptată de 10%, din cauza întârzierii unor proiecte", a spus Cristian Secoşan, director general Grupul Romelectro. Domnia sa preconizează că, anul acesta, 20-25% din cifra de afaceri va veni din export.
Cristian Secoşan a mai spus: "Pe piaţa externă suntem prezenţi în Kosovo şi Egipt, unde am înfiinţat câte o sucursală, şi în Arabia Saudită, unde am înfiinţat o filială la care suntem acţionar majoritar. Încercăm să ne stabilizăm cât mai bine în anumite regiuni de pe glob, unde sunt proiecte pe profilul nostru, iar apoi să ne extindem. În privinţa pieţei interne, aceasta încă suferă din lipsa marilor investiţii în sectorul energetic. În afară de proiectul Romgaz de la Iernut (licitaţie pe care am câştigat-o anul trecut şi la care deja am început proiectarea), investiţiile în sector s-au redus simţitor începând cu anul 2009".
Grupul va finaliza în acest an termocentrala Burullus din Egipt, care are o capacitate totală de 4.800 MW. Valoarea contractului este de 30 de milioane de euro, iar la proiect lucrează aproximativ 100 de români, urmând ca numărul să ajungă la 180, alături de aproximativ 1000 de localnici.
Compania mai are în derulare proiecte precum Staţia electrică Bradu (400/220/110/20 kV), aparţinând CNTEE Transelectrica, una dintre cele mai mari din sistemul electroenergetic naţional, reabilitarea integrală a Hidrocentralei Stejaru, ce însumează o putere instalată de 210MW, amenajarea hidroenergetică pe râul Jiu, pe sectorul Livezeni - Bumbeşti, care mai cuprinde două centrale - CHE Dumitra, CHE Bumbeşti - şi o microhidrocentrală la Livezeni.
Din Grupul Romelectro fac parte Romelectro SA, investitor şi dezvoltator de proiecte complexe de energie, producere (termo, hidro, regenerabile), transport şi distribuţie ale energiei electrice, precum şi de proiecte de infrastructură şi din industriile neenergetice, ISPE, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, CELPI - contractor de producţie, montaj şi testări mecanice a structurilor metalice pentru stâlpi de energie electrică şi telecomunicaţii, Electromontaj Carpaţi Sibiu - contractor de lucrări de montaj instalaţii electrice şi de automatizare, Romelectro Arabia LLC, entitate privată juridică saudită, la care Romelectro SA este acţionar majoritar, prin care Grupul acţionează în Regatul Arabiei Saudite şi în alte ţări din Golf.
Romelectro mai are două sucursale, Romelectro Egypt Branch şi Romelectro Kosovo Branch, înfiinţate pentru derularea contractelor de execuţie adjudecate în aceste ţări.