Profit dublu pentru Banca Transilvania

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 august 2011

Profitul net al Băncii Transilvania (TLV) a crescut cu 97,73% la circa 65,6 milioane lei, în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit raportului financiar al societăţii.

Rezultatul operaţional al băncii a scăzut cu 2% la 380,4 milioane lei, în primele şase luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit aceluiaşi raport. Astfel, veniturile operaţionale au crescut cu 2,83% la 746,59 milioane lei, iar cheltuielile operaţionale au ajuns la 366 milioane lei, în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea a fost determinată de extinderea reţelei de unităţi a băncii, de majorarea contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor de la 0,2% la 0,3%, aplicat soldului depozitelor, precum şi de creşterea cu 5 puncte procentuale a cotei TVA, se mai arată în raport.

Tot ca urmare a extinderii activităţii Băncii Transilvania, au crescut cheltuielile cu personalul, cu 6% la 173,73 milioane lei, faţă de perioada similară a anului trecut.

Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania, a declarat: "Rezultatele obţinute în prima parte a acestui an sunt, şi de această dată, promiţătoare. Focusul nostru a fost creşterea sustenabilă a profitului şi a cotei de piaţă. Toate cele patru linii de afaceri ale băncii noastre au fost gestionate adecvat actualului context economic. Am continuat şi continuăm să acordăm credite, iar prin produsele şi serviciile lansate în primele 6 luni venim cu soluţii financiare pentru clienţii noştri. Ştim că anul 2011 va fi, în continuare, cu provocări, tocmai de aceea suntem precauţi, dar pregătiţi pentru a atinge obiectivele stabilite pentru acest an".

Cheltuielile nete cu provizioanele au ajuns la 295 milioane lei, în scădere cu 35 milioane lei în primele şase luni din 2011, faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

Creditele neperformante ale companiei (cu restanţe mai mari de 90 de zile) au crescut cu 2,35 puncte procentuale, ajungând la 8,32% din totalul portofoliului de credite, în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Portofoliul de credite al băncii este în creştere cu 7%, soldul ajungând la 14,26 miliarde lei, în primele şase luni ale anului.

Creditele pentru companii reprezintă 61,76% din portofoliu, iar cele acordate persoanelor fizice sunt de 38,24%.

Raportul credite/depozite s-a menţinut subunitar, valoarea acestuia fiind de 0,78, la 30 iunie 2011.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb