Profit dublu pentru "HVB Group"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iulie 2005

HVB Group, banca germană achiziţionată recent de "UniCredito Italiano" SpA, raportează, pentru primul semestru din 2005, un profit de 566 milioane de euro, în creştere cu peste 100% comparativ cu cel de 267 milioane de euro din perioada similară a anului trecut. În intervalul 1 ianuarie-30 iunie 2005, grupul bancar a realizat un profit operaţional de 960 milioane de euro, cu 44,1% mai mare decît în semestrul întîi din 2004. "În ciuda unui mediu economic cu o creştere redusă, sîntem în măsură să ne îndeplinim obiectivele în principalele domenii de activitate", a declarat directorul "HVB Group", Dieter Rampl, adăugînd: "Sînt încrezător că, după primele şase luni ale actualului exerciţiu fiscal, ne vom îndeplini obiectivul fixat pentru acest an". De precizat că, în anul 2005, acţiunile HVB au urcat cu 31%.

"HVB Group" anunţă, totodată, o creştere de 9% a profiturilor sale pe cel de-al doilea trimestru din acest an, datorită constituirii de provizioane mai mici faţă de anii anteriori (pentru creditele cu risc), dar şi a vîn-zării participaţiei deţinute la operatorul medical "Rhoen-Klinikum". Din această tranzacţie, realizată în luna iunie, HVB a obţinut un cîştig 36 milioane de euro. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 259 milioane de euro.

Cîştigul net al băncii a fost de 230 milioane de euro (276 milioane de dolari) sau 30 de cenţi/acţiune, comparativ cu 211 milioane de euro sau 31 de cenţi/titlu în trimestrul al doilea din 2004. Rezultatele sînt conforme cu estimările analiştilor. Beneficiile realizate de HVB din dobînzi, cea mai mare sursă de venit pentru această instituţie creditoare, au crescut cu 2,6%, la 1,49 miliarde de euro în intervalul analizat. Totodată, provizioanele au scăzut cu 21%, la 326 milioane de euro. Pentru întreg anul în curs, banca şi-a stabilit ca obiectiv reducerea cu 28% a provizioanelor, la aproximativ 1,3 miliarde de euro. HVB, a doua bancă germană după valoarea activelor, a realizat, în trimestrul al doilea, 59% din profitul său operaţional în estul Europei şi Austria, prin "Bank Austria Creditanstalt", comparativ cu 57% în anul precedent. HVB deţine 77,5% din divizia menţionată. În Germania, banca a raportat un profit operaţional de 156 milioane de euro, după pierderea de 21 milioane de euro aferentă trimestrului al doilea din 2004.

Dieter Rampl îndreaptă acţiunile băncii către estul Europei, urmărind ca aceasta să realizeze un profit de un miliard de euro în 2005, după pierderile înregistrate în ultimii trei ani.

Amintim că acţionarii "UniCredito", a doua instituţie creditoare din Italia după valoarea activelor, se vor întruni în această lună, ca să ia în discuţie modalităţile de finanţare a preluării HVB, operaţiune în urma căreia va lua naştere cea mai mare bancă din centrul şi estul Europei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb