PROFIT ÎN URCARE PE 2020 Bursa din Londra creşte dividendul

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 martie 2021

Bursa din Londra creşte dividendul

David Schwimmer, LSE: "Bula SPAC-urilor s-ar putea termina prost"

London Stock Exchange Group PLC (LSEG), operatorul Bursei de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE) şi-a majorat cu 5,2% profitul impozabil în 2020, în baza veniturilor în creştere, ceea ce a determinat piaţa britanică să majoreze dividendul.

Grupul a raportat, vineri, un câştig care a ajuns la 685 de milioane de lire sterline (951,7 milioane de dolari) anul trecut, de la 651 de milioane de lire în 2019.

Veniturile totale ale operatorului bursier au crescut la 2,12 miliarde de lire, de la 2,06 miliarde de lire în anul precedent. Conform LSEG, avansul a fost determinat, în principal, de veniturile din serviciile de informaţii financiare şi cele post-tranzacţionare, care au compensat rezultatele în scădere din serviciile tehnologice.

Câştigurile ajustate înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări au crescut la 1,33 miliarde de lire, de la 1,27 miliarde de lire în 2019.

LSEG a propus plata unui dividend final de 51,7 pence/acţiune, ceea ce duce dividendul anual la 75 de pence, mai mare cu 7% decât cel aferent anului 2019.

"LSEG este bine poziţionat pentru o creştere durabilă pe termen lung într-un peisaj în continuă evoluţie, ca furnizor principal de infrastructură pentru pieţe şi date financiare mondiale", a declarat, la finele săptămânii trecute, conform Market Watch, directorul executiv al grupului, David Schwimmer.

Amintim că, în ianuarie 2021, LSEG a finalizat preluarea furnizorului de informaţii financiare Refinitiv Holdings (fosta divizie Financial & Risk din cadrul grupului Thomson Reuters), o tranzacţie de 27 de miliarde de dolari.

David Schwimmer consideră că, în urma acestei afaceri, LSEG este "cu adevărat global", în condiţiile în care această preluare îi conferă o prezenţă semnificativă în America de Nord, Europa, Asia şi pe pieţele emergente. Prin integrarea Refinitiv, capacităţile de date şi analize ale LSE devin rivale cu cele ale giganţilor Bloomberg şi CME Group.

Deliveroo a ales Londra pentru listare

Deliveroo, un startup britanic de livrări de mâncare din restaurante, a ales Bursa din Londra pentru lansarea ofertei sale publice iniţiale (IPO), evaluată la 7 miliarde de dolari, după ce Guvernul de la Londra s-a angajat să schimbe reglementările astfel încât să le permită fondatorilor să păstreze mai mult control în societate.

Compania, susţinută de gigantul american al retailului online Amazon.com Inc., este aşteptată să devină publică spre finele lui 2021.

Deliveroo a atras în luna ianuarie 180 de milioane de dolari de la investitorii existenţi, printre care Durable Capital Partners, Fidelity, T. Rowe Price, General Catalyst, Index Ventures şi Accel.

Deliveroo, companie care a luat fiinţă în 2013, nu a dezvăluit preţul IPO-ului. Firma a informat, însă, la finele săptămânii trecute, că va avea, pe o perioadă limitată, o structură duală a acţiunilor (două clase de titluri), care îi oferă fondatorului un control sporit, în vederea unei stabilităţi în luarea deciziilor legate de strategie. Structura duală va fi limitată la trei ani, după care compania va trece la modelul tradiţional: o singură clasă de titluri.

Potrivit CNBC, şi alte firme analizează listarea la Londra, iar conform zvonurilor de pe piaţă, este vorba despre start-up-ul fintech Wise şi compania de securitate cibernetică Darktrace. Săptămâna trecută, site-ul danez de recenzii Trustpilot a anunţat că ia în considerare lansarea unei oferte publice iniţiale pe piaţa din Londra.

David Schwimmer, LSE: "În mod clar există o bulă pe piaţa SPAC-urilor din SUA"

Bula SPAC-urilor de pe piaţă americană s-ar putea termina prost pentru unii investitori, această tendinţă fiind un risc pentru investitorii britanici, dacă planurile de modificare a regulilor pieţei se vor concretiza, potrivit directorului executiv al Bursei de Valori din Londra, David Schwimmer.

Un SPAC (special purpose acquisition company) este o societate care nu are operaţiuni comerciale, fiind creată doar pentru atragerea de capital prin IPO (ofertă publică iniţială). Un SPAC foloseşte banii din listare pentru cumpărarea altei companii.

Planurile la care face referire Schwimmer au fost anunţate luna aceasta ca parte a unui pachet cuprinzător de reforme menite să atragă mai multe companii cu creştere rapidă să se listeze la Londra, în încercarea de a menţine poziţia Regatului Unit de centru financiar global, după Brexit.

Potrivit The Guardian, popularitatea creării de SPAC-uri s-a dovedit o tendinţă majoră în finanţele globale în ultimul an. Conform sursei, tendinţa se menţine şi numai în luna ianuarie au avut loc noi listări care au atras 26 de miliarde de dolari de la investitorii din SUA, reprezentând circa o treime din recordul strâns de 248 de SPAC-uri în 2020: 83 de miliarde de dolari.

"Nu sunt prima persoană care spune acest lucru, dar în mod clar există o bulă pe piaţa SPAC-urilor din SUA, iar unele dintre acestea ar putea termina prost pentru investitori, dar şi în privinţa oportunităţilor", a declarat David Schwimmer, subliniind: "Cred că este important să recunoaştem că SPAC-urile sunt un produs util în setul de instrumente destinat pieţelor de capital. Acestea reprezintă o modalitate prin care companiile au acces la pieţele publice într-un mod puţin diferit de oferta publică iniţială (IPO). Dar, cred că este important să recunoaştem că apar cicluri speculative pe pieţe de-a lungul anilor. SPAC-urile au un rol de jucat şi este important ca investitorii şi participanţii la piaţă să le folosească cu grijă şi cu atenţie".

Menţionăm că, potrivit datelor Refinitiv, de la începutul anului în curs, tranzacţiile care implică societăţi de tip SPAC a atins un nivel record, de 150,6 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb