ZIARUL BURSA

08 martie 2021
Ediţia din 18.09.2024
Canarul minerului va supravieþui mineritului .

Mineritul din România îşi ascultă prohodul european

Emilia Olescu, George MarinescuMiscellanea / 8 martie 2021

CE a dispus înlocuirea cărbunelui cu surse regenerabile de energie, până în 2050  

Minerii reclamă că autorităţile nu ţin cont de propunerile referitoare la situaţia lor după închiderea minelor CE Hunedoara - în insolvenţă, CE Oltenia - fără plan de restructurare aprobat

Mineritul din România se îndreaptă către ultimul drum. Recentele proteste ale minerilor de la exploatările de cărbune din Lupeni şi Livezeni au readus în atenţia opiniei publice o problemă spinoasă a cărei rezolvare a tot fost amânată de politicienii care s-au perindat la guvernarea ţării în ultimii 31 de ani. Problema s-a acutizat odată cu aprobarea de către Comisia Europeană a planului Green Deal, ce prevede decarbonificarea economică a Uniunii până în anul 2050.

Controlul curbei randamentelor, ultima redută a marilor bănci centrale

Călin RecheaMacroeconomie / 8 martie 2021

Călin Rechea

O avalanşă de declaraţii contradictorii din partea marilor bănci centrale ocupă de ceva timp prima pagină a presei financiare internaţionale. Contradicţiile au apărut şi între declaraţiile oficialilor din cadrul aceloraşi instituţii monetare. Parcă toată lumea este un "cuib de cuci" lăsat fără supraveghere de asistenta şefă Ratched.

Edilii din teritoriu avertizează asupra fraudării fondurilor europene

Edilii din teritoriu avertizează asupra fraudării fondurilor europene

George MarinescuFonduri Europene / 8 martie 2021

Eliminarea standardelor de cost de către guvernul Dăncilă a aruncat în aer preţurile studiilor de fezabilitate De la 3%, preţul unui studiu de fezabilitate a ajuns chiar la 47% din valoarea proiectului Estimări de costuri exorbitante pentru proiectele adresate localităţilor mici: 696 milioane euro, un proiect "smart" 

Fondurile alocate pentru proiectele care se vor derula pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă riscă să fie fraudate, afirmă mai mulţi reprezentanţi ai unor structuri asociative legate de administraţia publică locală, care au contactat ziarul BURSA.

Bursa din Londra creşte dividendul

PROFIT ÎN URCARE PE 2020 Bursa din Londra creşte dividendul

A.V.Internaţional / 8 martie 2021

David Schwimmer, LSE: "Bula SPAC-urilor s-ar putea termina prost" 

London Stock Exchange Group PLC (LSEG), operatorul Bursei de Valori din Londra (London Stock Exchange - LSE) şi-a majorat cu 5,2% profitul impozabil în 2020, în baza veniturilor în creştere, ceea ce a determinat piaţa britanică să majoreze dividendul.

BNR nu a cumpărat titluri de stat din piaţa secundară, în februarie

PENTRU A ŞASEA LUNĂ CONSECUTIV BNR nu a cumpărat titluri de stat din piaţa secundară, în februarie

Mihai GongoroiMacroeconomie / 8 martie 2021

Banca Naţională a României (BNR) nu a cumpărat nici în luna februarie titluri de stat în lei din piaţa secundară, potrivit raportul statistic publicat de către banca centrală, în condiţiile în care sectorul bancar a rămas pe o poziţie de surplus de lichiditate luna trecută după ce a trecut pe excedent în ianuarie pentru prima dată dată de la debutul crizei sanitare şi economice Covid-19.

Din nou despre statul de drept

Cristian PîrvulescuEditorial / 8 martie 2021

Cristian Pîrvulescu

Săptămâna care a trecut a adus din nou "problema" statului de drept în atenţia opiniei publice. Fie că este vorba de condamnarea, în primă instanţă, a Elenei Udrea şi Ioanei Băsescu la închisoare cu executare, fie de clasarea dosarului 10 august, funcţionarea statului de drept este din nou chestionată. Dar şi condamnarea, tot în primă instanţă, la trei ani de închisoare, din care unul cu executare, a fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy tot despre rolul statului de drept în democraţie vorbeşte.

PLASAMENTE ALTERNATIVE Femei pictore

Marius TiţaInvestiţii Personale / 8 martie 2021

Marius Tiţa

Nu numai de 8 martie sau, în general, la începutul primăverii, trebuie să ne amintim de pictoriţe, sau sculptoriţe, sau de plasticiene, în general. Desigur, momentul este propice artei fără o condiţionalitate de sex, de mult "femeile pictore" nu mai sunt o ciudăţenie sau o raritate.

Pandemia a sărăcit zeci de milioane de oameni în America Latină

O.D.Miscellanea / 8 martie 2021

Pandemia a adus după sine grave probleme economice pentru zeci de milioane de oameni şi a diminuat veniturile la sute de milioane. Circa 22 de milioane de oameni au sărăcit în America Latină şi Caraibe anul trecut, ca urmare a pandemiei de coronavirus, potrivit datelor Naţiunilor Unite.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Zeci de milioane de puieţi, pregătiţi să devină pădure

Zeci de milioane de puieţi, pregătiţi să devină pădure

O.D.Miscellanea / 8 martie 2021

Autorităţile au devenit mai sensibile la defrişările scăpate de sub control şi la susţinerea reîmpăduririlor. Dacă planurile vor fi respectate, până la finalul anului se vor planta 55 de milioane de puieţi, o pădure consistentă pentru generaţiile...

MACRO NEWSLETTER 8 martie 2021

MACRO NEWSLETTER 8 martie 2021

Macroeconomie / 8 martie 2021

Comenzile industriale noi din Germania au crescut peste aşteptări în ianuarie 2020, cu o rată lunară de 1,4%, după o scădere de 2,2% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 2,5%, de la 6,1% în luna anterioară. Comenzile...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo