Profit net de 2,1 milioane lei pentru Bank Leumi România, anul trecut

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 aprilie 2014

Bank Leumi România a înregistrat profit pentru al doilea an consecutiv, în condiţiile în care rezultatele generale ale sistemului bancar românesc au fost negativ afectate de persistenţa crizei economice, potrivit unui comunicat de presă al băncii. Profitul net pentru anul 2013 a fost de 2,1 milioane RON. "Deşi pozitiv, rezultatul este în scădere faţă de anul 2012, diferenţa fiind cauzată în principal de câştigurile mai mici înregistrate din dobânzi şi schimbul valutar, precum şi a cheltuielilor mai mari cu provizioanele", mai precizează comunicatul.

Veniturile nete din dobânzi au înregistrat un nivel de 44,4 milioane RON, cu 4 milioane RON sub nivelul din 2012, ca urmare a scăderii dobânzilor la credite. Veniturile nete din comisioane s-au ridicat la nivelul de 12,3 milioane RON, cu 2 milioane RON peste nivelul din 2012. Soldul creditelor brute a crescut în 2013 cu peste 4%, la 1.018 milioane lei la 31 decembrie 2013. În ceea ce priveşte finanţările acordate companiilor, acestea au ajuns la 741,5 milioane lei.

Depozitele clienţilor au atins valoarea de 665 milioane lei, iar capitalurile proprii au crescut uşor până la 227 milioane RON. Rata solvabilităţii este de 19,08%, faţă de limita reglementată de 8%, demonstrând soliditatea Bank Leumi România.

Pe plan internaţional, Grupul a înregistrat un profit net de 561 milioane USD, în creştere cu 109% faţă de nivelul înregistrat în 2012 de 268 milioane USD. ROE pentru anul 2013 a atins pragul de 7,6% faţă de 3,8% în 2012. Rata de adecvare a capitalului conform Basel II a atins 14,8%, din care rata capitalului de bază este de 9,4%. Calculat conform cerinţelor Basel III, rata capitalului de bază este de 9,2%.

Rakefet Russak Aminoach, Preşedinte şi CEO al Grupului Leumi, a declarat: "Lumea bancară de astăzi este diferită - în aproape toate aspectele - faţă de lumea bancară clasică cu care ne-am obişnuit în trecut şi trebuie să ne reconstruim activitatea de bază într-un mod corespunzător. Acest lucru a dus la schimbări profunde pe care le implementăm în Bancă, schimbări care au început să se reflecte încă din 2013. Inovaţiile tehnologice şi gestionarea eficientă şi meticuloasă a riscului sunt esenţiale pentru viitorul sistemului bancar şi pentru îmbunătăţirea experienţei clienţilor. Procesul de restructurare ne va însoţi şi în anii care urmează, iar noi vom continua să investim în servicii şi produse de nivel avansat".

Bank Leumi România este filiala locală a Bank Leumi le-Israel, unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Israel. Stabilită în 1902 la Londra, Bank Leumi le-Israel are în prezent o reţea internaţională cu sucursale şi reprezentanţe în cele mai importante centre economico-financiare ale lumii. În România, Bank Leumi este prezentă din anul 2006, având o reţea de 21 de unităţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb