Arctic Stream anunţă că a realizat un profit net de 7,96 milioane lei în primele nouă luni din an. Suma reprezintă peste 69% din profitul net estimat în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al companiei, de 11,46 milioane de lei, în pofida diminuării cu 3%, prin raportare la aceeaşi perioadă a anului trecut.
Potrivit comunicatului primit la redacţie, veniturile au fost cu 15% mai mari, în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Evoluţia confirmă tendinţa ascendentă a business-ului de-a lungul acestui an.
În primele trei trimestre ale anului în curs, veniturile Arctic Stream au ajuns la 107,63 milioane de lei (21,58 milioane de euro), faţă de 93,56 milioane de lei (18,80 milioane de euro), cât raportase compania la finele trimestrului al treilea din 2023. Comparativ cu rezultatul la T3 din urmă cu doi ani, veniturile Arctic Stream au crescut cu peste 98%.
La nivelul profitabilităţii operaţionale, finalul T3 2024 a adus o reducere de 5% a acestuia, situându-se la 9,18 milioane de lei, faţă de cel de 9,70 milioane de lei, înregistrat la sfârşitul T3 2023.
"După cum ne-am angajat, încă dinainte de listarea la BVB, din vara anului 2021, rămânem mereu transparenţi în raportarea rezultatele financiare şi a evoluţiilor operaţionale. Astfel, la finalul primelor trei trimestre din 2024, am înregistrat o creştere susţinută a veniturilor, aliniată rezultatelor semestriale. Rămânem încrezători în atingerea, în cursul ultimului trimestru din 2024, a estimării bugetare pe care ne-am propus-o la începutul anului, însă rămânem atenţi la provocările ce se pot materializa în acest final de an, cum ar fi execuţiile bugetare ale unor proiecte sau aspecte legislative şi economice.
Necesitatea extinderii echipei Arctic Stream, în prezent la peste 38 de membri, a determinat o uşoară reducere a profitului. În ultimele luni, am reuşit atragerea de noi specialişti şi acoperirea unor poziţii (marketing, fonduri europene, securitate industrială şi altele) care nu existau anterior în organigrama companiei şi ale căror funcţii erau îndeplinite de alţi colegi. Consolidarea echipei ne va permite o mai bună concentrare asupra direcţiilor strategice de dezvoltare - Cybersecurity, Cloud, Inovaţie şi Training - pe care le urmărim consecvent.
Avem toate premisele ca finalul de an să aducă finalizarea tranzacţiei legate de Data Core Systems, iar anul viitor să anunţăm mai multe realizări care vor decurge din parteneriatul strategic cu această companie", a declarat Dragoş Octavian Diaconu, Fondator şi CEO Arctic Stream.
Între evoluţiile din ultimele săptămâni din viaţa companiei, pasul cel mai important a fost decizia de înfiinţare, de către Arctic Stream, în parteneriat cu Eximprod Grup, a firmei "Cyber Arena." Aceasta va avea ca obiect de activitate susţinerea de traininguri specializate, într-un poligon cibernetic şi sporirea conştientizării privind ameninţările cibernetice la adresa infrastructurilor critice şi guvernamentale.
Eximprod Grup activează în zona de utilităţi publice, cu experienţă în automatizări, energie regenerabilă, sisteme ADMS (Advanced Distribution Management), reţele inteligente, dezvoltare software, IoT (Internet of Things) şi contorizare inteligentă.
Arctic Stream este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include: evaluarea infrastructurii IT; consultanţa; proiectarea, reproiectarea, integrarea şi dezvoltarea infrastructurii de date şi de securitate IT; managementul de proiect, configurarea, implementarea şi migrarea de soluţii complexe; alături de mentenanţa şi suportul operaţional post-implementare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.11.2024, 19:16)
Imi place raportul lor financiar.Prezentare simpla si constita,cu bune si rele,fara floricele si baliverne.Remarcabil ca au ales sa nu prezinte faptul ca EBITDA e in crestere.P net scade cu 0,25 m in timp ce amortizarile cresc cu 0,6 si impozitul cu 0,1 deci puteau lejer prezenta cum creste profitabilitatea si se faceau ca ploua ca a scazut P net cu 3%!Am vazut ca si ch salariale au crescut cu 2 m deci fara cresterea asta si P net era in majorare f puternica.Nu e un lucru de lauda cresterea unor cheltuieli cu salariile doar ca daca e firma cinstita poti sa-i crezi ca e ca o investitie si in viitor da roade.Si e excelent ca dau profit foarte bun in pofida 50% in plus la salarii.Cheltuieli SOP 1 m e iarasi decent la dimensiunea firmei sau raportat la profit si bugetul dividendelor.Ar fi cazul sa explice mai bine Alte ch de exploatare ca sunt sume foarte mari,acolo probabil sunt subcontractorii.E o raritate firma care incheie anul cu P/E sub 10 si nu e monopol sau firma cu fluctuatii neplacute de profit anual.Iarasi cash 33% din capitalizare e rara avis pe BVB.Cum e greu de presupus ca mai au mari rezerve de crestere organica e important sa aiba resurse sa cumpere afaceri din domeniul lor la care scad evaluarile pe timpurile astea.Ma bucur ca tot citesc de cybersecurity ca proiect si merg spre asta cu data core.Una peste alta Arctic stream merita toata increderea sa-i studiezi profilul si ce spune,ce raporteaza.Stii ca are sustinere cu fapte dupa aia.In plus la cum se vede financiar are puterea sa treaca cu bine si prin perioade cam tulburi care vor veni,toata economia si IT .
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.11.2024, 19:37)
pe Aero ma uit de anu trecut la cum e profitu daca e doar din creion sau si in cont
la AST mereu e si bilant si cont
profitu e 8 Mio Active cresc cu 10 Mio din care circulantele cu 9 Mio cu in conturi 10 plus
Datorii totale cresc cu ceva peste 4
Au dat dvd cam 5 in perioada asta
adunate si scaxute e clar ca AST face profit in lei nu in cifre insirate pe hartie
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.11.2024, 20:22)
Profit net la T3 : 7,960,282
Bugetat : 11,460,000
Mai au nevoie de 3,500,000 de Ron in T4. Le-a scazut si profitul financiar fata de S2, sa vedem daca il ating.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.11.2024, 20:51)
La cum arata Ast de bine pe financiar poate sa faca si 10 nu e problema +/- 1 milion.Important tare e sa investeasca inspirat gramada de bani pe care stau.Si la investitii poti baga 5 milioane si sa scoti 10 sau bagi 6 si scori 3.Ei la PER stau f bine si cu 10 doar ca anii urmatori trebuie sa aiba din ce scoate mai mult,degeaba ne concentram pe milionul ala anul asta daca anii urmatori fac profit jumatate,ca altele.