Profitabilitatea Arctic Stream ajunge la suma de 8 milioane lei

A.D.
Piaţa de Capital / 7 noiembrie

Profitabilitatea Arctic Stream ajunge la suma de 8 milioane lei

>Profitul realizat, la finalul celui de-al treilea trimestru din an (T3), se situează la 7,96 milioane de lei, reprezentând peste 69% din cel anticipat în Bugetul de Venituri de Cheltuieli.

>Veniturile, în aceeaşi perioadă, au depăşit 107 milioane de lei (21,58 milioane de euro).

Arctic Stream anunţă că a realizat un profit net de 7,96 milioane lei în primele nouă luni din an. Suma reprezintă peste 69% din profitul net estimat în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al companiei, de 11,46 milioane de lei, în pofida diminuării cu 3%, prin raportare la aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit comunicatului primit la redacţie, veniturile au fost cu 15% mai mari, în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Evoluţia confirmă tendinţa ascendentă a business-ului de-a lungul acestui an.

În primele trei trimestre ale anului în curs, veniturile Arctic Stream au ajuns la 107,63 milioane de lei (21,58 milioane de euro), faţă de 93,56 milioane de lei (18,80 milioane de euro), cât raportase compania la finele trimestrului al treilea din 2023. Comparativ cu rezultatul la T3 din urmă cu doi ani, veniturile Arctic Stream au crescut cu peste 98%.

La nivelul profitabilităţii operaţionale, finalul T3 2024 a adus o reducere de 5% a acestuia, situându-se la 9,18 milioane de lei, faţă de cel de 9,70 milioane de lei, înregistrat la sfârşitul T3 2023.

"După cum ne-am angajat, încă dinainte de listarea la BVB, din vara anului 2021, rămânem mereu transparenţi în raportarea rezultatele financiare şi a evoluţiilor operaţionale. Astfel, la finalul primelor trei trimestre din 2024, am înregistrat o creştere susţinută a veniturilor, aliniată rezultatelor semestriale. Rămânem încrezători în atingerea, în cursul ultimului trimestru din 2024, a estimării bugetare pe care ne-am propus-o la începutul anului, însă rămânem atenţi la provocările ce se pot materializa în acest final de an, cum ar fi execuţiile bugetare ale unor proiecte sau aspecte legislative şi economice.

Necesitatea extinderii echipei Arctic Stream, în prezent la peste 38 de membri, a determinat o uşoară reducere a profitului. În ultimele luni, am reuşit atragerea de noi specialişti şi acoperirea unor poziţii (marketing, fonduri europene, securitate industrială şi altele) care nu existau anterior în organigrama companiei şi ale căror funcţii erau îndeplinite de alţi colegi. Consolidarea echipei ne va permite o mai bună concentrare asupra direcţiilor strategice de dezvoltare - Cybersecurity, Cloud, Inovaţie şi Training - pe care le urmărim consecvent.

Avem toate premisele ca finalul de an să aducă finalizarea tranzacţiei legate de Data Core Systems, iar anul viitor să anunţăm mai multe realizări care vor decurge din parteneriatul strategic cu această companie", a declarat Dragoş Octavian Diaconu, Fondator şi CEO Arctic Stream.

Între evoluţiile din ultimele săptămâni din viaţa companiei, pasul cel mai important a fost decizia de înfiinţare, de către Arctic Stream, în parteneriat cu Eximprod Grup, a firmei "Cyber Arena." Aceasta va avea ca obiect de activitate susţinerea de traininguri specializate, într-un poligon cibernetic şi sporirea conştientizării privind ameninţările cibernetice la adresa infrastructurilor critice şi guvernamentale.

Eximprod Grup activează în zona de utilităţi publice, cu experienţă în automatizări, energie regenerabilă, sisteme ADMS (Advanced Distribution Management), reţele inteligente, dezvoltare software, IoT (Internet of Things) şi contorizare inteligentă.

Arctic Stream este o companie cu capital integral românesc, fondată în 2017, cu un portofoliu de servicii care include: evaluarea infrastructurii IT; consultanţa; proiectarea, reproiectarea, integrarea şi dezvoltarea infrastructurii de date şi de securitate IT; managementul de proiect, configurarea, implementarea şi migrarea de soluţii complexe; alături de mentenanţa şi suportul operaţional post-implementare.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Imi place raportul lor financiar.Prezentare simpla si constita,cu bune si rele,fara floricele si baliverne.Remarcabil ca au ales sa nu prezinte faptul ca EBITDA e in crestere.P net scade cu 0,25 m in timp ce amortizarile cresc cu 0,6 si impozitul cu 0,1 deci puteau lejer prezenta cum creste profitabilitatea si se faceau ca ploua ca a scazut P net cu 3%!Am vazut ca si ch salariale au crescut cu 2 m deci fara cresterea asta si P net era in majorare f puternica.Nu e un lucru de lauda cresterea unor cheltuieli cu salariile doar ca daca e firma cinstita poti sa-i crezi ca e ca o investitie si in viitor da roade.Si e excelent ca dau profit foarte bun in pofida 50% in plus la salarii.Cheltuieli SOP 1 m e iarasi decent la dimensiunea firmei sau raportat la profit si bugetul dividendelor.Ar fi cazul sa explice mai bine Alte ch de exploatare ca sunt sume foarte mari,acolo probabil sunt subcontractorii.E o raritate firma care incheie anul cu P/E sub 10 si nu e monopol sau firma cu fluctuatii neplacute de profit anual.Iarasi cash 33% din capitalizare e rara avis pe BVB.Cum e greu de presupus ca mai au mari rezerve de crestere organica e important sa aiba resurse sa cumpere afaceri din domeniul lor la care scad evaluarile pe timpurile astea.Ma bucur ca tot citesc de cybersecurity ca proiect si merg spre asta cu data core.Una peste alta Arctic stream merita toata increderea sa-i studiezi profilul si ce spune,ce raporteaza.Stii ca are sustinere cu fapte dupa aia.In plus la cum se vede financiar are puterea sa treaca cu bine si prin perioade cam tulburi care vor veni,toata economia si IT .

    pe Aero ma uit de anu trecut la cum e profitu daca e doar din creion sau si in cont

    la AST mereu e si bilant si cont 

    profitu e 8 Mio Active cresc cu 10 Mio din care circulantele cu 9 Mio cu in conturi 10 plus 

    Datorii totale cresc cu ceva peste 4 

    Au dat dvd cam 5 in perioada asta 

    adunate si scaxute e clar ca AST face profit in lei nu in cifre insirate pe hartie

    Profit net la T3 : 7,960,282

    Bugetat : 11,460,000 

    Mai au nevoie de 3,500,000 de Ron in T4. Le-a scazut si profitul financiar fata de S2, sa vedem daca il ating. 

    1. La cum arata Ast de bine pe financiar poate sa faca si 10 nu e problema +/- 1 milion.Important tare e sa investeasca inspirat gramada de bani pe care stau.Si la investitii poti baga 5 milioane si sa scoti 10 sau bagi 6 si scori 3.Ei la PER stau f bine si cu 10 doar ca anii urmatori trebuie sa aiba din ce scoate mai mult,degeaba ne concentram pe milionul ala anul asta daca anii urmatori fac profit jumatate,ca altele.

      Vedem, anul trecut in T4 au facut doar 900k profit.

    La ce aud din IT la noi,baietii se misca cu talent.Veniturile cresc insa interesant ca tot angajeaza si profit tot aduna trimestru de trimestru.Ori sunt defazati si nu citesc trendul ori chiar au PI PEline.Pariez ca la multe din domeniu o sa arate stravezie dinamica la numere.

    este ok, dar va veni amenda de la Consiliul Concurenteinpe care nu au provizionat o si care le va manca cateva milioane .

    1. Cum sa provizionezi un element pe care nu il consideri probabil?!?!?Ei zic ca nu au vreo vina,ce sa faca sa dovedeasca ei ca sunt vinovati prin provizion?!?!Provizion se face daca ai luat o amenda deja si plata e suspendata pana la apel sau daca in dosar la tribunal un creditor iti cere o anumita suma si crezi ca e destul de probabil ,ca are sansele lui de castig.

    In trei ani acțiunile au luat-o la vale.Bossu sa lăudat cu acțiuni gratuite.Firma o duce bine acționarii prost.Angajatii recompensați cu acțiuni

    daca termina cu eps pe la 2,5 atunci 1,35-1,4 dividend si suna excelent divy peste 5% adica peste inflatie la momentul acordarii

    e mare lucru la o companie tanara care da div an de an  

    mai ales cand statul face inflatie mare deci tine sus dobanzile si mai pune si premium cand se imprumuta 

    putine vor fi companiile sa bata inflatia la divy si mai niciuna sa dea peste benchmark bond 7%  

    sa dea incredere ca vor acorda constant asa,nu 1 an exceptional si pe urma potopul

    tinem cont ca e firma care se mai si dezvolta,face lucruri,incepe achizitii,nu e numai divy,asta e doar o ancora in vremuri grele 

    Normal ca o duc bine cand robinetul cu proiecte dedicate e inca deschis. Dar ce facem daca la alegeri nu o sa iasa ce trebuie, de unde mai deschidem un alt robinet. Nu ma intelegeti gresit, nu am nimic cu baietii de acolo, dar mi se pare ca sunt mult prea dependenti de „sistem”. Mai spunea un coleg aici ca la cum merge IT-ul ei fac treaba. Faptul ca ei fac treaba cand toata industria e la pamant nu ma incalzeste. Ce faceau daca nu erau proiectele despre care am mentionat? Cum faceau fata provocarilor? Cum se repozitionau etc.? D-asta nu-mi inspira incredere si probabil ca si piata o cam vede la fel avand in vedere interesul extrem de scazut pentru companie.

    1. Au zis la ziua investitorilor ca proiectele private sunt majoritare,cu statul au acorduri cadru care pot parea mari dar in realitate nu sunt comenzi mari.Apoi ca in zona de digitalizare statul are bani multi de cheltuit prin PNRR si ei nu se vor da la o parte,vor licita.Desi o fac,vin concurentii la pret mic,de aia nu au profit majoritatea,si ei castiga doar ca e atat de mult de facut la stat incat vor lua toti de munca ,ca vor fi proiecte la care nu se baga mai nimeni ca nu au cu cine presta.In repetate randuri se refera la diferenta intre IT-soft si IT-integrare,retelistica.La ultima suntem in preistorie,in special la stat dar si la privat e enorm de munca.De aia se descurca pentru ca zona lor are nevoie de investitii.In soft 90% din piata face subcontractare,degeaba e nevoie la stat daca o bucata cap-coada o face un contractor strain si tu prestezi bucati pentru ala.Apoi in tarile dezvoltate nu mai e asa nevoie de soft sau altele deci contractorii tai dau mai putine comenzi ca nici ei nu au contracte=automotive in cap,industrial in cap,zilnic se scrie cati oameni IT dedicati se dau afara ca industriile astea nu mai dezvolta lucruri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7170
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3244
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9713
Gram de aur (XAU)Gram de aur397.9899

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb