Profitabilitatea este mai importantă decît vînzările pentru şeful de la "Mercedes"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 august 2005

Viitorul şef al concernului auto german DaimlerChrysler AG, Dieter Zetsche, a declarat că priorităţile sale în calitate de şef interimar al diviziei "Mercedes" vor fi similare cu cele pe care le-a avut în vedere în urmă cu cinci ani cînd a preluat divizia "Chrysler", îmbunătăţirea calităţii produselor şi creşterea profitabilităţii.

Luînd cuvîntul la o recepţie de afaceri, Zetsche a anunţat că obiectivul său la "Mercedes" nu va fi atît de mult creşterea cifrei de vînzări, cît creşterea profitabilităţii diviziei şi producerea de automobile cu o calitate sporită. Cea mai importantă divizie a grupului "DaimlerChrysler", filiala "Mercedes Car Group" (mărcile "Mercedes", "Smart" şi "Maybach") trece în prezent printr-o perioadă dificilă, fiind afectată de numeroase probleme de calitate care au determinat retragerea la service a aproximativ 1,3 milioane autovehicule, în luna aprilie a acestui an. În ultimul trimestru profitul operaţional al diviziei Mercedes era cu 98 de procente mai mic comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dieter Zetsche este recunoscut pentru rezultatele spectaculoase pe care le-a înregistrat la "Chrysler", reuşind să majoreze considerabil profitabilitatea constructorului auto american.

La sfîrşitul lunii trecute, concernul "DaimlerChrysler" AG a anunţat că directorul său executiv, Juergen Schrempp, va demisiona din funcţie la sfîrşitul acestui an, în locul său urmînd să fie numit Dieter Zetsche, care pînă în prezent a condus filiala americană a concernului, firma Chrysler. Săptămîna trecută, "DaimlerChrysler" a anunţat că şeful diviziei "Mercedes Car Group", Eckhard Cordes, va părăsi şi el grupul de la data de 31 august 2005, în locul său urmînd să fie numit, interimar, Dieter Zetsche.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb