Profitul brut al VIG a crescut cu 22,4% în primul trimestru

Andrei Stan
Bănci-Asigurări / 23 mai 2017

Profitul brut al VIG a crescut cu 22,4% în primul trimestru

Profitul brut al "Vienna Insurance Group" (VIG) în primele trei luni ale acestui an a fost de aproximativ 110 milioane euro, în creştere cu 22,4% faţă de perioada similară din 2016, potrivit unui comunicat al companiei, trimis Redacţiei.

Companiile din Republica Cehă au avut cea mai mare contribuţie la profitul Grupului, respectiv 38%, urmate de Austria (35%) şi Slovacia (10%).

VIG a raportat un rezultat financiar de 247,7 milioane euro în primul trimestru din 2017. "Această creştere anuală de 10,6% s-a datorat în principal veniturilor curente mai mari rezulte din consolidarea globală a companiilor non-profit", menţionează VIG.

Volumul total al primelor a fost de aproximativ 2,72 de miliarde de euro în primele trei luni din 2017, ceea ce corespunde unei creşteri de 0,5% comparativ cu primul trimestru din 2016. Excluzând produsele de asigurare de viaţă cu prima unică, primele au înregistrat o creştere anuală de 4,2%. Potrivit companiei, o dinamică puternic pozitivă a primelor fost consemnată în ţările vecine: Ungaria (+46,5%), Slovacia (+10%) şi Cehia (+5,1%). Scăderea de prime raportată în Austria (-4,2%) a fost cauzată de continuarea declinului pe segmentul poliţelor cu prime unice.

VIG precizează că, în România, plafonarea instituită de Guvern pentru tarifele RCA a avut un impact negativ asupra evoluţiei primelor în ansamblu (-7,5%).

"Punem profitabilitatea înaintea creşterii în ceea ce priveşte asigurarea RCA, segment în care ne confruntăm cu o competiţie puternică pe preţ în unele ţări, astfel că ne-am restrâns politică de subscriere în consecinţă", a explicat Elisabeth Stadler, preşedintele Comitetului Director al "Vienna Insurance Group"

Aceasta a mai declarat: "Toţi indicatorii cheie de performanţă arată o îmbunătăţire considerabilă faţă de primul trimestru al anului anterior, fiind astfel în deplină concordanţă cu planurile noastre. Perspectivele economice bune pentru Austria şi pieţele din Europa Centrală şi de Est ne fac să fim foarte încrezători că suntem pe calea cea bună pentru a continua performanţele în 2017".

Rata combinată s-a îmbunătăţit cu aproape un punct procentual, la 96,9%, faţă de un nivel de 97,8% în 2016.

Rata de solvabilitate Solvency II la nivelul Grupului VIG a crescut în primul trimestru din 2017 la aproximativ 206%.

Investiţiile Grupului, inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar, erau în valoare de 36,2 miliarde euro la 31 martie 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb