Profitul "Deutsche Bank", redus cu 94% din cauza provizioanelor pentru litigii

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 octombrie 2013

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă din Germania, şi-a redus profitul cu 94% în trimestrul al treilea din anul curent, după ce şi-a constituit provizioane de 1,2 miliarde euro (1,65 miliarde dolari) pentru acoperirea potenţialelor costuri legale, respectiv ca urmare a reducerii veniturilor din tranzacţii.

În perioada iulie - septembrie 2013, câştigul net al băncii germane a ajuns la 41 de milioane de euro, de la 747 milioane de euro în acelaşi interval din 2012. Analiştii anticipau 430 de milioane de euro.

Divizia de investment banking şi-a redus profitul înainte de taxe cu 68%, la 345 de milioane de euro. Cifra nu atinge previziunile analiştilor: 449 milioane de euro.

Veniturile din tranzacţiile cu obligaţiuni şi alte produse au scăzut cu 48%, la 1,29 miliarde euro, faţă de 1,59 miliarde euro, cât anticipa piaţa. Anul trecut, aceste operaţiuni au generat aproape 27% din profiturile băncii germane.

Alături de alte bănci majore din lume, "Deutsche Bank" este investigată de autorităţile de reglementare de la nivel mondial cu privire la o eventuală manipulare a dobânzii interbancare de referinţă Libor. Oficialii "Deutsche Bank" spun, însă, că anchetele din interiorul băncii nu indică vreo încălcare a legii de către actuali sau foşti membri ai managementului.

Amintim că ancheta de la nivel internaţional mai priveşte manipularea dobânzilor Euribor şi Tibor. În cazul Libor, au fost acordate deja amenzi băncilor "Barclays" Plc, UBS AG şi "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS). Cele trei instituţii de credit au fost amendate cu un total de peste 2,5 miliarde dolari de către autorităţile din SUA şi Marea Britanie, pentru manipularea Libor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb