Profitul net al OMV Petrom a crescut anul trecut la 10,3 miliarde lei

G.D.
Piaţa de Capital / 2 februarie 2023

Profitul net al OMV Petrom a crescut anul trecut la 10,3 miliarde lei

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a realiza anul trecut un profit net de 10,3 miliarde lei (peste 2 miliarde euro), în creştere cu 260% faţă de ce cel din 2021, de 2,86 miliarde lei, arată rezultatele anuale publicate astăzi de companie, informează News.ro.

Veniturile din vânzări au fost mai mari cu 136% faţă de 2021, în sumă de 61,34 miliarde lei, de la 26,01 miliarde lei în 2021.

Numărul de angajaţi al grupului OMV Petrom a scăzut cu 3%, la 7.742 salariaţi.

În 2022, impozitele directe şi contribuţiile specifice industriei au crescut de aproape 4 ori la o valoare record de 9,7 miliarde lei.

Investiiile au insumat 3,551 miliarde lei în 2022, cu 26% mai mari faţă de 2021 (2,821 miliarde lei), în special direcţionate către Explorare şi Productie cu investiţii în valoare de 2,559 miliarde lei (2021: 2,025 miliarde lei). Investiţiile din Rafinare şi Marketing au fost în sumă de 835 milioane lei (2021: 766 milioane lei), în timp ce investiţiile din Gaze şi Energie au fost de 97 milioane lei (2021: 12 milioane lei). Investiţiile din segmentul Corporativ şi Altele au fost în valoare de 60 milioane lei (2021: 18 milioane lei).

Opinia Cititorului ( 38 )

  1. 10 miliarde profit, da, dar in T4 a facut numai un 1.1 miliarde.

    De vazut anul asta.  

    Altfel cu dividend special, tare mi-e sa nu vina cu vreun 0.07-0.1 oferta de dividend si sa ajunga actiunea pe la 0.9 . 

    1. Din profitul de anul trecut au in plan 6 mld investitii. Ma gandesc ca aprox 4 mld ar putea sa dea dividende. Asta ar fi aprox 0.064/ actiune inclusiv dividendul special. Ar fi ok.

      Nu cred sa dea doar 0.0265 dividend special, macar similar ca cel din 2022.

      Esti extrem de optimist cu acest 0,9.

      Important e ca nu mai da taxa de 1 miliard.

      Dulce naivitate, cum cred unii ca OMV o sa imparta cele 10 miliarde cu ei doar pentru ca din intamplare detin niste chestii numite actiuni. Vor "investi". Cu firmele care trebuie. O sa fie si divident dar mai mic decat in 2022.

      Teoria conspiratiei in orice, nu?

      Si tu stai prost rau pe economie...Mergi la un dividentist sa te repari! 

      corect.

    Anul trecut dividendul era 0,047 ,acum cu o crestere de10%, va ajunge la0,0375??,conform anuntului.(unde se va duce restul profitului ?!)Promit un dividend special pe la mijlocul anului(probabil asteapta sa vada daca pot pacali statul roman cu taxa de solidaritate)Nu sunt corecti si mint prost(sau nu stiu cele patru operatii aritmetice!!!!

    1. 0.47 a fost div special. cel de baza 0,34

    Reveniti la 4, 4 lei/litri de benzina si 4, 6 litrul de motorina. OMV inseamna AUSTRIA, ati luat destul din ROMANIA, AJUNGE, STOP.

    1. Ramai in filmele tale ca stai prost rau pe economie!

      Am sa te caut, am sa te gasesc si am sa-ti dau o cafea, de la americanu, sa veti ce prost stau la economie. Cand o sa ma cunosti, o sa vezi ce economie stiu!

      Pt. 3. Stai întâi să ajungă barilul 5$. Apoi poate vedem si benzina 4 lei.

      se vede .

      JR nu vinde benzina doar OMV/Petrom, mai sunt si alte benzinarii de exemplu Lukoil sau MOL.

      OMV a adus Guvernanta corporativa, oameni foarte capabili si o cultura.  

      Aia 10 miliarde au fost facute cu stiinta si abilitate. 

      Are dreptate pct 3. Toti cei care va dati destepti la economie ati uitat treaba aia cu "nu ne vindem tara".

      Sigur ca e frumos sa te dai destept cand ai n'spe milioane de SNPuri si huzuresti de pe dividende. 

      Poti sa explici te rog din punct de vedere economic de ce are dreptate pct 3?

      Asa, dictoane rasunatoare pline de indemn glorios am auzit suficient in perioada comunista...

       

    Până una alta Petrom a eficientizat compania, de la 60000 salariați a ajuns la 7700( e drept că a mai scăzut cifra de afaceri și a renunțat la active neprofitabile) în timp ce Romgazul" nostru " cu afaceri la 1/3 din Petrom are în jur de 6000 de nu știu câți ani. Cred că Petrom i-ar reduce la jumătate cel puțin! Și de mult ar funcționa Iernutul!

    Diferență ca de la cer la pământ!

    Chiar nimeni nu vede asta? 

    1. Si Petrom a avut cativa ani probleme cu centrala electrica pe gaz, care a stat pe butuci.

      Asa de tare a eficientizat omv activitatea ca acum nu mai are petrochimie, care ar fi insemnat in plus mai bine de dublu activitatea din prezent. Adica au redus Petrom la 1/3 cifra de afaceri.

      Contractul de privatizare pare sa fie ilegal, poate se anuleaza, de asta se screme conducerea omv sa mimeze activitatea de extractie din adancime, sa para ca vrea sa fie de buna credinta. 

    Ce v-am zis ca nu se încadrează la plata taxei de solidaritate.

    1. Se pare ca meciul e ceva de genul, noi(guvernul) dam OUG...ca sa aveti bani pentru investitii iar voi dati o declaratie ca va apucati de munca.

      Daca se va constata ca OMV Petrom trage din nou de timp, cum face de mai bine 10 ani, atunci in prelungirile meciului ANAF-ul va interpreta ca si comercializarea produselor petroliere este inclusa in ordonanta. 

      Cu asta meciul se incheie si gazul ramane...sub valuri.

    Campania anti Petrom este unul politic,nimeni nu se leagă de Rompetrol care la cifre de peste 10 miliarde în în fiecare de ultimii ani avea numai pierderi. Plătea către stat impozit de profit 0 .

    1. din cauza titeiului prelucrat./ La ce pret intra?

      La prețul de pe bursă.

      Sigurata care sa te tina departe de impozitul pe profit, an de an.

    Dirijată politic și de interese financiare ascunse și un cretin vede asta e o campanie bine țintită și realizată de vreo 2 televiziuni de știri mai ales realitatea plus și atena 3 dar preluat și de celălalte televiziuni o manipulare de doi bani specifică capitalismului de tip junglă de la noi

    rezultatele petrom stau in scumpirea ireala a carburantilor. Cine crede ca petrom va imparti 10 mld profit exceptional, din cauza cresterii preturilor, nu si a productiei, se inseala amarnic. Dovada sta si pretul actiunii, pret care nu creste exponential dupa cum unii baieti din comentarii se asteapta.

    1. O sa creasca exponential cand isi dau seama cei multi ca au fost fraieriti de comentaci ca tine

      cine este "fraierit" de un comentator?! adica cineva cumpara/nu cumpara pentru ca a spus un necunoscut pe net ca el nu crede ca se dau sau nu dividende?

    Eu nu mai stau sa astept nicio știre legata de taxa de solidaritate. Am vândut cu 9% profit.

    1. foarte rau

      din care 3% i-ai dat la Stat!

      Din 10000 lei profit. 3% impozit inseamna 300 lei . Măcar sa fac eu profit 10% pe luna. Fix o luna am avut SNP. Am luat pe 3 ian și vândut azi,3 feb.

      atunci BRAVO si la mai multe de gen!

    FRATILOR, OMV ne fura in CASA NOASTRA! CE NU INTELEGETI? FRATILOR fiti nationalisti, dragi romani, fiti nationalisti, lasati vrajeala cu profitul OMV, profit din munca tuturor romanilor. FRATILOR OMV NE FURA PE FATA! CINE NU VEDE ESTE ORB sau nu are scoala!

    FRATILOR, OMV ne fura in CASA NOASTRA! CE NU INTELEGETI? FRATILOR fiti nationalisti, dragi romani, fiti nationalisti, lasati vrajeala cu profitul OMV, profit din munca tuturor romanilor. FRATILOR OMV NE FURA PE FATA! CINE NU VEDE ESTE ORB sau nu are scoala!

    MERGETI sa alimentati la PETROM sau OMV, caci de fapt sunt una si aceeasi, sa vedeti ca la pompa va murdariti pe maini de motorina sau benzina, pompele sunt varza, unde sunt investitiile. CEI care sunt pusi sa te ajute la alimentat, stau pe telefon in spatele pompelor.  

    1. Cum a fost cu naționalismul când SNP a avut acționar majoritar statul, naționalismul este bun atâta timp cât cei care conduc companiile și guvernanții sunt corecți fata de popor, conducători companiilor cu acționar majoritar statul român, conduc cu profesionalism și corectitudine, nu angajează rudele și amantele, nu sifonează bani prin fel și fel de contracte, aștept răspunsul tău domnule JR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb