Profitul operaţional realizat de Allianz în Europa Centrală şi de Est a scăzut cu 12%

(C.P.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 martie 2010

Allianz-Ţiriac Asigurări, compania de asigurări din cadrul Grupului Allianz activă în România, a realizat în 2009 venituri din prime brute subscrise din activitatea de asigurări generale şi de viaţă de 305 milioane de euro.

Allianz-Ţiriac Asigurări, compania de asigurări din cadrul Grupului Allianz activă în România, a realizat în 2009 venituri din prime brute subscrise din activitatea de asigurări generale şi de viaţă de 305 milioane de euro.

Allianz anunţă, pentru anul fiscal 2009, obţinerea unor rezultate solide în Europa Centrală şi de Est (ECE), în ciuda condiţiilor dificile manifestate pe pieţele din regiune. Conform cifrelor preliminare, valoa­rea totală a primelor brute subscrise la nivel de regiune este de 3,6 miliarde de euro, arată un comunicat al companiei. Comparativ cu subscrierile de 4,2 miliarde de euro aferente anului 2008 şi după ajustarea cu devalorizarea valutelor est europene, nivelul veniturilor realizate în 2009 evidenţiază o scădere cu 2 procente. Profitul operaţional a scăzut cu 12 procente în 2009, atingând valoarea de 306 milioane de euro, comparativ cu 348 milioane de euro în anul 2008.

"ECE rămâne o regiune de creştere importantă pentru Allianz. Suntem prezenţi în această zonă de peste 20 de ani şi vom continua să fim şi în viitor un partener de încredere pentru clienţii noştri", a spus Werner Zedelius, Membru al Board-ului Allianz SE, responsabil cu activitatea pe pieţele în dezvoltare.

Allianz-Ţiriac Asigurări, compania de asigurări din cadrul Grupului Allianz activă în România, a realizat, în 2009, venituri din prime brute subscrise din activitatea de asigurări generale şi de viaţă de 305 milioane de euro, conform standardelor de contabilitate internaţionale (IFRS). În acelaşi exerciţiu financiar încheiat, profitul operaţional aferent activităţilor de asigurări s-a situat la 7 milioane de euro.

Pe segmentul asigurărilor generale, primele brute subscrise de Allianz în ECE au scăzut cu 14 procente, până la 2,6 miliarde de euro în 2009, comparativ cu 3 miliarde de euro, valoare înregistrată cu un an înainte. În ceea ce priveşte rezultatele înregistrate în Romania, în 2009, primele brute subscrise pe segmentul de asigurări generale s-au situat la 282 milioane de euro, conform IFRS. Allianz-Ţiriac contribuie, astfel, cu 11% la realizarea veniturilor din asigurări generale ale Allianz în ţările din zona ECE (Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, România, Rusia/CSI, Slovacia şi Ungaria).

Ajungând la o valoare de un milliard de euro în 2009, veniturile realizate pe segmentul asigurărilor de viaţă şi sănătate în ţările Europei Centrale şi de Est consemnează o scădere cu nouă procente faţă de 2008, dacă nu excludem efectele evoluţiei ratelor de schimb valutar.

În România, profitul operaţional realizat de Allianz-Ţiriac din activitatea de asigurări de viaţă desfăşurată în 2009 s-a situat la 2 milioane de euro, la un nivel al veniturilor anuale din vânzări de poliţe de asigurări de viaţă de 23 milioane de euro.

În domeniul administrării pensiilor, valoarea activelor aparţinând terţilor aflate în administrarea companiilor Allianz din această regiune a crescut cu 28 de procente, ajungând la 6,5 miliarde de euro, comparativ cu 5,1 miliarde de euro - valoare înregistrată la finalul anului 2008. Şi în România, Allianz-Ţiriac şi-a consolidat poziţia pe piaţa pensiilor administrate privat. Pe ambele segmente - pensii obligatorii (pilonul II), respectiv facultative (pilonul III) - Allianz-Ţiriac Pensii deţine cote de piaţă de aproximativ 23% după valoarea activelor administrate (pe fiecare dintre cei doi piloni).

Werner Zedelius, a declarat: "Pe termen mediu şi lung ne aşteptăm din nou să înregistrăm rate de creştere de cinci procente, sau chiar mai mari în Europa Centrală şi de Est. Ţinta noastră rămâne aceea de a înregistra un ritm de creştere cel puţin egal cu cel al economiilor individuale din ţările ECE."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb