Profitul "Smithfield" în România a scăzut cu 74%, în prima jumătate a anului fiscal

Ziarul BURSA #Companii / 13 decembrie 2010

Profitul "Smithfield" în România a scăzut cu 74%, în prima jumătate a anului fiscal

Profitul operaţional al grupului american Smithfield Foods în Româ-nia a scăzut cu 74% în primele şase luni ale anului fiscal 2010, perioada mai-octombrie, de la 20,8 milioane de dolari anul trecut la 5,4 milioane de dolari, din cauza încheierii programului de subvenţii derulat de Guvern. Valoarea vânzărilor Smith-field în România a crescut cu 3% în intervalul analizat, de la 95,2 mili-oane de dolari la 98 milioane de dolari, se arată într-un raport al grupului, citat de Mediafax.

În primele şase luni, grupul a înregistrat în România un declin de 20 de milioane de dolari al subvenţiilor primite pentru creşterea porcilor, comparativ cu aceaşi perioadă a anului anterior, ca urmare a încheierii programului de subvenţii în a doua jumătate a anului 2010, notează Smithfield.

Volumul vânzărilor Smithfield pe piaţa românească a crescut cu 22% în mai-octombrie, în timp ce preţul mediu pe carcasă a scăzut cu 14%, în timp ce numărul de porci procesaţi a avansat cu 17%.

Numărul de porci crescuţi în fermele Smithfield din România a urcat la şase luni cu 17%, în timp ce costul de creştere calculat la 100 de livre (45,36 kilograme) a scăzut cu 25%.

Profitul operaţional al Smithfield România a scăzut cu 59% în trimestrul al doilea al anului fiscal 2010, de la 13,5 milioane de dolari la 5,6 milioane de dolari, iar vânzările au urcat cu 10%, de la 46,9 milioane de dolari la 51,4 milioane de dolari.

Pentru întregul an fiscal 2010, Smithfield se aşteaptă la o contribuţie netă pozitivă a operaţiunilor din România, anticipând că avansul productivităţii şi producţiei va compensa pierederea subvenţiilor.

Grupul a primit în trimestrul al doilea subvenţii guvernamentale cu 12 milioane de dolari mai mici ca în aceeaşi perioadă a anului anterior, ca urmare a încheierii programului de subvenţii în a doua jumătate a anului 2010.

Volumul vânzărilor a crescut cu 33% în august-octombrie, în timp ce preţul mediu de vânzare pe unitate a scăzut cu 17%. Totodată, numărul de capete procesate a urcat cu 35%, în timp ce numărul porcilor crescuţi în fermele Smithfield a fost cu 36% mai mare ca anul trecut. Costul de creştere al porcilor, calculat la 100 de livre, s-a redus cu 25%.

În primele şase luni, grupul a raportat un profit net de 220 milioane de dolari, comparativ cu un rezultat negativ de 134 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului anterior. Pentru trimestrul al doilea, Smithfield a raportat un profit de 144 milioane de dolari, comparativ cu o pierdere de 26,4 milioane dolari în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Grupul a intrat pe piaţa româneas-că în 2004, când a achiziţionat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Compania a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la depozitul Frigorifer din Tulcea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb