PROGNOZA PIEŢEI VALUTARE EURO/LEU Evoluţia cursului indică un posibil trend ascendent pe termen scurt

Dan Valcu
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 28 martie 2005

Săptămîna trecută am prognozat că raportul euro/leu se va consolida pe termen scurt într-un interval cuprins între 35.897 şi 36.678 lei/euro. Într-adevăr astăzi ne aflăm în interiorul aceluiaşi interval aşteptînd o confirmarea a noului trend.

Cu toate că perechea valutară evoluează fără o direcţie evidentă pe termen scurt, ea totuşi a aderat la un comportament ascendent în timpul lunii martie, cu euro crescînd faţă de leu. Acest comportament este demonstrat de formarea pe parcursul acestei luni a unei secvenţe de maxime şi minime din ce în ce mai ridicate. Introducem în analiza de astăzi benzile Bollinger - o măsură a volatilităţii - care indică o lăţire a lor, echivalentă cu startul unui nou trend. Evoluţia cursului în apropiere de banda superioară este o primă indicaţie asupra unui posibil trend pozitiv, mai întîi la nivel termenului scurt care ulterior va trebui confirmat de depăşirea mediei de 50 de zile, MM50.

Punctul C care se situează la aproximativ 37.000 lei/euro reprezintă o rezistenţă foarte importantă pentru clasificarea viitorului trend al perechii euro/leu. Nu întîmplător el coincide şi cu un alt indicator de trend, SAR ("Parabolic Stop-and-Reverse") care o dată aflat sub preţ, va semnala şi el un trend ascendent pentru euro fără de leu.

Analiza tehnică oferă mai multe semnale pozitive decît negative care anunţă o creştere a euro faţă de leu. În acest caz cel mai indicat este să aşteptăm o confirmare.

În concluzie, prognozele valutare pentru euro/leu în aceas-tă săptămînă sînt:

- Termen scurt: consolidare în interval, cu tendinţă pozitivă

- Termen mediu: trend ascendent dacă preţul va depăşi cu decizie valoarea 37.000

- Termen lung: trend descendent.

Notă: Dan Valcu este fondatorul firmei "Educofin"- http://ta.educofin.com; e-mail: at@educofin.com. Autorul sau/şi "Educofin" pot deţine ocazional acţiuni/interese în firmele/pieţele menţionate în aceste analize. Analiza tehnică prezentată are numai un caracter educativ şi informaţional, nefiind sub nici o formă o recomandare directă sau indirectă de cumpărare sau vînzare. Cititorii poartă întreaga responsabilitate în ceea ce priveşte deciziile lor de investiţie şi speculare la bursă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb