PROIECT ANPC:  Firmele - obligate să informeze asupra continuităţii comercializării produselor promoţionale

M.I.
Miscellanea / 30 august 2019

Firmele - obligate să informeze asupra continuităţii comercializării produselor promoţionale

ANPC propune spre consultare un Proiect de Ordin pentru informarea consumatorilor de către operatorii economici cu privire la continuarea comercializării produselor ce au făcut obiectul campaniilor promoţionale/vânzări cu prime, pe teritoriul Românie, arată un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană din cadrul A.N.P.C. propune emiterea unui ordin cu caracter normativ privind obligaţia operatorilor economici de a afişa, la rafturi, menþiunea faptului că produsele aflate pe stoc ce au făcut obiectul campaniilor promoţionale/vânzări cu prime, pot fi comercializate şi după finalizare campaniei, cu acordul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

ANPC motivează că, "prin proiectul de act normativ se asigură o mai bună informare a consumatorilor cu privire la comportamentul profesioniştilor la comercializarea produselor şi serviciilor către consumatori, precum şi asupra faptului că modul de promovare nu trebuie să inducă în eroare consumatorii, tinându-se cont de numeroasele campanii promoţionale derulate". În acelaşi timp, practica de control a A.N.P.C. a reţinut faptul că mulţi operatori economici/profesionişti nu informează consumatorii în mod corect, complet şi precis asupra produselor/serviciilor oferite în cadrul campaniilor derulate, putând duce astfel în eroare consumatorii, aceştia neavând posibilitatea să cunoască comportamentul profesionistului

În acelaşi comunicat, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor propune si procedura de desfăşurare a acestei acţiuni:

1. Transmiterea către Autoritatea Naþională pentru Protecþia Consumatorilor a unui dosar care să conţină solicitarea în care să fie menţionate datele campaniei promoţionale/vânzării cu prime, ataşarea stocurilor de produse ce au inscripţionate elementele campaniei, ataşarea stocurilor de premii neacordate şi estimarea perioadei de epuizare a stocurilor de produse inscripţionate cu elementele campaniei.

2. Pe perioada continuării comercializării produselor care au făcut obiectul campaniilor promoţionale/vânzărilor cu prime, să afişeze la raft, lângă produse, placheta care conţine acordul Autorităþii Naþionale pentru Protecþia Consumatorilor, de comercializare a acestora.

3. Pe perioada continuării comercializării produselor care au făcut obiectul campaniilor promoţionale/vânzărilor cu prime, premiile rămase în stoc vor fi acordate consumatorilor câştigători.

Proiectul de Ordin intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb