Proiect - campusuri şcolare rurale

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 13 octombrie 2023

Proiect - campusuri şcolare rurale

Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului competitiv de proiecte "Schemă de granturi pentru construcţia de campusuri şcolare rurale". Potrivit ministerului: "Ministerul Educaţiei vine în sprijinul zonelor rurale, prin acordarea de granturi pentru construirea a minimum trei campusuri şcolare moderne, contribuind astfel la dezvoltarea bazei materiale educaţionale, precum şi a serviciilor aferente. Prin acest apel de proiecte vizăm construcţia şi dotarea următoarelor: spaţii pentru activităţi de tip afterschool, săli şi terenuri de sport, spaţii pentru ateliere de practică, laboratoare, spaţii pentru desfăşurarea activităţilor nonformale, bucătării, spaţii de cazare pentru elevi etc".

Alocarea financiară totală a apelului de proiecte este de 29,97 milioane de euro, valoare eligibilă PNRR, fără TVA. Valoarea maximă eligibilă nerambursabilă a unui proiect este de 7,5 milioane de euro, fără TVA. Finanţarea se alocă în funcţie de punctajul obţinut, în limita bugetului disponibil.

Potrivit sursei citate, scopul apelului îl reprezintă pilotarea unei reţele de consorţii şi campusuri şcolare rurale prin acordarea de granturi pentru construirea a minimum 3 campusuri şcolare rurale integrate, fiecare dintre acestea asigurând infrastructura necesară desfăşurării actului educaţional pentru minimum 300 de elevi din unităţile administrativ-teritoriale limitrofe.

Solicitanţii eligibili ai prezentului apel de proiecte sunt grupurile de acţiune locală sau asocierile de grupuri de acţiune locală, precum şi alte forme de asociere ale unităţilor administrativ-teritoriale (UAT). În cadrul acestui apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Reduceți invatamantul către copii. Nu duceți copiii la școală ci scoala la copii. Terminați cu navetismul orbilor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb