PROIECT DE EDUCAŢIE BURSIERĂ PENTRU STUDENŢII SIBIENI AS Financial Markets: "În ciuda potenţialului uriaş, piaţa noastră de capital este subdezvoltată"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 iunie 2014

Studenţii de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu vor putea lua cursuri gratuite de educaţie financiară în cadrul programului "Şcoala de Bursă", dezvoltat în parteneriat cu AS Financial Markets, companie specializată în organizarea de cursuri de autorizare în piaţa de capital, potrivit unui comunicat de presă.

Florin Oprea, unul dintre iniţiatorii proiectului, ne-a spus: "În momentul de faţă, din păcate avem o piaţă care, în ciuda potenţialului ei uriaş, este subdezvoltată, înapoiată. Investitorii, în adevăratul sens al cuvântului sunt foarte puţini iar cei care au mai rămas activi nu mai au încredere într-o piaţă neîncurajată şi neimpulsionată. Lichiditatea scăzută de la bursele autohtone este consecinţa directă a acestui fapt. Problema este la bază şi, de aceea, este nevoie de reconstrucţie de la zero, de la a forma şi a informa o nouă generaţie de investitori. În acest sens, deosebit de util ar fi ca statul să se implice într-o campanie de informare a populaţiei, să sprijine demersuri cum este < Şcoala de Bursă >. Apoi, pe o bază largă de investitori, putem vorbi despre listări reuşite şi mari jucători".

Domnul Oprea ne-a mai spus că are în vedere parteneriate şi cu alte Universităţi dar şi cu organisme, instituţii, companii şi asociaţii. "Ne dorim extinderea proiectului la nivel naţional. BVB şi Sibex pot sprijini acest demers, noi nu suntem în concurenţă cu aceste instituţii. Din contră, activitatea noastră va fi un sprijin pentru dezvoltarea lor", ne-a declarat domnia sa.

Parteneriatul a fost semnat pe o perioadă de un an (mai 2014 - mai 2015), cu posibilitate de prelungire iar cursurile vor fi organizate în trei module: iniţiere, mediu, avansat, începând cu anul universitar 2014-2015.

"Studenţii au reprezentat dintotdeauna categoria cea mai deschisă la nou", a explicat Decebal Todăriţă, consultant PR AS Financial Markets, adăugând: "Tinerii trăiesc şi se dezvoltă profesional într-un mediu care se află permanent în căutare de oportunităţi. Ei sunt cei mai îndreptăţiţi să înveţe despre bursă, având avantajul de a fi asimilat deja deprinderi ale utilizării mijloacelor moderne de informare, fiind deja subiecţii revoluţiei tehnologice (reţelele de social media sunt deja viitorul accesului liber şi ultra rapid la informaţie prin < sharing > etc.). Aceste deprinderi, în combinaţie cu solide cunoştinţe financiare vor sta la baza construcţiei unei viitoare generaţii de investitori. O generaţie care să profite de avantajele < secolului informaţiei > şi care să stea la baza renaşterii pieţei de capital, prin încredere. Practic, acesta este scopul nostru. Ne-am oprit pentru început asupra studenţilor, indiferent de profilul pe care îl studiază, dar ne dorim ca pe viitor să extindem demersul nostru către categorii cât mai diverse".

AS Financial Markets este un organism de formare profesională înfiinţat în anul 2013 şi atestat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, din echipă făcând parte foşti angajaţi Sibex.

Iniţiatorii proiectului "Şcoala de Bursă" sunt Florin Oprea, consultant pieţe financiare, Ioan Aleman, Director General AS Financial Markets, şi Decebal Todăriţă, consultant PR.

Florin Oprea a activat timp de trei ani în cadrul S.C. Sibex - Sibiu Stock Exchange, ultima funcţie ocupată fiind cea de director Departament Control Intern. Ioan Aleman activează pe piaţa de capital din 1997, s-a profilat în primii ani ca broker la diverse agenţii de brokeraj, iar din 2003 a trecut în rândul specialiştilor bursei sibiene. Decebal Todăriţă a activat timp de peste şase ani în cadrul Sibex - Sibiu Stock Exchange, unde a ocupat funcţiile de Purtător de Cuvânt şi Director al Departamentului de Relaţii cu Investitorii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O initiativa laudabila, sa speram ca o sa prinda. Tare ma tem insa ca mai marii burselor locale,cei de nationalitate romana desigur, nu o sa sprijine demersul...Ca de, ce le trebui lor o piata performanta si noi investitori, sa le tulbure linistea. Dar repet, initiativa e mai mult decat ok.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb