PROIECT EDITORIAL SUSŢINUT DE APA NOVA Apa Nova Bucureşti: recomandări împotriva îngheţului

Companii / 23 noiembrie 2017

Apa Nova Bucureşti: recomandări împotriva îngheţului

Cum suntem în sezonul temperaturilor scăzute, Apa Nova Bucureşti ne arată cum să ne protejăm de îngheţ ţevile, contorul sau alte componente ale instalaţiei interioare de alimentare cu apă. Pentru funcţionarea instalaţiei este vital ca ea sa fie protejată de îngheţ. Îngheţarea componentelor instalaţiei poate conduce la întreruperea alimentării cu apă, dar şi întreruperea furnizării căldurii.

Conform legislaţiei în vigoare, dacă aveţi căminul de branşament în proprietate, este responsabilitatea dumneavoastră să asiguraţi protecţia şi integritatea lui, dar şi a contorului de apă şi a vanelor.

Protecţia faţă de îngheţ a contorului de branşament se poate realiza utilizând plăci de poliuretan sau polistiren extrudat. Nu sunt recomandate materiale care absorb umiditatea, precum celebra vată de sticlă, paie, hârtie sau textile.

Nu închideţi complet căldura atunci când temperaturile sunt scăzute!

Protejaţi atât contorul, cât şi conductele de expunerea la curenţii de aer reci!

Dezgheţarea contorului, în cazul nefericit în care a îngheţat, se face prin încalzirea spaţiului in care acesta este montat. Nu forţaţi dezgheţarea cu flacară sau foc direct, nu turnaţi nici apă fierbinte peste contor!

Dacă lipsiţi de acasă mai mult timp şi temperaturile sunt în jurul valorii de îngheţ, goliţi conductele interioare de apă!

Cum se evacuează corect apa din instalaţie:

- închideţi robinetul de linie aflat după contorul de branşament (este vorba de robinetul situat între contor şi conducta din interiorul imobilului);

- deschideţi în acelaşi timp consumatorii de apă (robinetele) de pe instalaţia interioară pentru ca apa aflată pe conducte să se scurgă;

- deschideţi robinetul de golire aflat după robinetul de linie (adică între robinetul de linie şi instalaţia interioară de apă) până când nu mai curge apă, apoi închideţi-l la loc;

- odată terminată golirea apei de pe conductele interioare, închideţi toate robinetele instalaţiei interioare, pentru a evita o inundare accidentală atunci când veţi reveni acasă şi veţi deschide robinetul de linie.

Aveţi acum toate informaţiile care vă vor ajuta să traversaţi sezonul rece fără probleme legate de instalaţia dumneavoastră de apă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb