Proiect european de 11,8 milioane lei pentru specializarea resurselor umane

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 13 ianuarie 2011

Aproximativ 1800 de specialişti şi 200 de manageri din sectorul industrial şi cel al serviciilor vor putea fi instruiţi gratuit, din luna august a acestui an, în domenii precum automatica avansată, informatică, comunicaţii şi managementul cunoştinţelor. Aceştia vor putea beneficia de cursuri de perfecţionare prin proiectul european ComHighTech "Creşterea competitivităţii întreprinderilor prin perfecţionare şi specializarea resurselor umane în domeniul noilor tehnologii într-o societate bazată pe cunoaştere şi pentru o dezvoltare durabilă", a cărui lansare a avut loc, ieri.

Valoarea proiectului este de 11,8 milioane de lei şi va fi aplicat la nivel naţional, pe o durată de 36 de luni. Obiectivul proiectului este sprijinirea adaptabilităţii întreprinderilor din industrie şi servicii. Necesitatea acestui proiect vine pe fondul reducerii decalajului tehnologic dintre România şi UE, în ceea ce priveşte competitivitatea economiei naţionale.

Proiectul ComHighTech va susţine economia românească şi întreprinderile, cu scopul de a fi competitive, potrivit lui Ioan Dumitrache, profesor universitar la Universitatea Politehnica, din Bucureşti, care a adăugat: "Vor fi dezvoltate reţele naţionale de Centre de Consultanţă şi Formare profesională, prin care formatorii de resurse umane vor acţiona ca nişte brokeri de cunoştinţe, pe care să le transmită în mediul de afaceri".

Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ Bucureşti, a declarat la lansarea proiectului că realitatea economică din ţara noastră şi calitatea îndoielnică a personalului şi a managerilor fac necesară implementarea proiectului ComHigh-Tech. El a mai precizat că în condiţiile în care sunt aproape 600-800 de mii de şomeri, România importă forţă de muncă din cauza gradului mare de incompetenţă a personalului.

La elaborarea şi implementarea proiectului colaborează Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, Institutul de Proiectări şi Automatizări (IPA), Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, INTEROP-Vlab (The International Virtual Laboratorz for Enterprise Interoperability.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb