PROIECTE DE BUGET PENTRU 2014 Investiţii de 450 milioane lei, la Portul Constanţa

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 24 ianuarie 2014

Investiţii de 450 milioane lei, la Portul Constanţa

Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi-a bugetat investiţii în valoare de circa 450 de milioane de lei, pentru acest an, alocaţiile de la buget fiind estimate la aproape 400 de milioane de lei.

Potrivit proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului Transporturilor, care controlează Portul Constanţa, veniturile din fonduri europene vor totaliza 681.000 de lei.

Cu toate acestea, conform informaţiilor de pe site-ul companiei, există mai multe proiecte propuse spre finanţare pe Programul Operaţional Sectorial Transport şi considerate eligibile.

Acestea vizează modernizarea infrastructurii portuare, realizarea unui pod rutier peste canalul de legătură şi Master Planul Portului Constanţa.

De asemenea, se are în vedere derularea proiectului ADB Multiplatform (Adriatic - Danube - Black Sea Multimodal Platform), care face parte din Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei (SEE).

Obiectivul principal al proiectului este integrarea mai bună a regiunii de Sud-Est a Europei pe piata Uniunii Europene, prin creşterea gradului de eficienţă, atractivitate şi competitivitate a sistemului de transport din această zonă, în concordanţă cu standardele UE. Rezultatul final previzionat este stabilirea unei reţele integrate în regiunea adriatică-dunareană, care va fi folosită ca instrument pentru promovarea lanţurilor valorice sectoriale în cadrul unui sistem regional de producţie.

Partenerii proiectului sunt firme de stat şi private din Austria, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Italia, Slovacia, Slovenia, Albania, Croaţia, Muntenegru, Serbia, Ucraina, România.

Finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei, în proporţie de 85%, de la bugetul de stat - 13% şi din resurse proprii - 2%, proiectul presupune o investiţie de 5,6 milioane de euro.

Proiectele finanţate prin POS-T, din bugetul 2007-2013, sunt finalizarea Digului de Larg în Portul Constanta, construirea podului Rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre-Marea Neagră, dezvoltarea capacităţii feroviare în Zona Fluvio-Maritimă a Portului Constanţa şi extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa.

Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi-a bugetat un profit net, pentru 2014, de peste 30 de milioane de lei, veniturile totale fiind estimate la aproximativ 297 de milioane de lei, iar cheltuielile - la circa 259 milioane lei.

Câştigul mediu lunar determinat pe baza cheltuielilor cu salariile se ridică la peste 3.967 lei/persoană, productivitatea muncii fiind bugetată la 298.857 lei/persoană.

Potrivit rezultatelor financiare publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, în anul 2012, cifra de afaceri realizată de Portul Constanţa s-a ridicat la 248 de milioane de lei, profitul înregistrat cifrându-se la 35,5 milioane lei.

La finalul anului 2012, numărul salariaţilor de la Portul Constanţa era 897, pentru sfârşitul acestui an personalul fiind estimat la 948 de angajaţi.

Aproape 1,5 milioane lei - profitul bugetat de Portul Galaţi

Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi preconizează că va avea un profit, în acest an, de 1,48 de milioane de lei, potrivit proiectului de buget.

Documentul arată că veniturile totale ar urma să atingă 17,6 milioane lei, iar cheltuielile - circa 16 milioane de lei.

Veniturile din fonduri europene sunt prevăzute pentru 1,7 milioane de lei, bugetul de finanţare fiind preconizat să se ridice la aproximativ 34,4 milioane de lei.

Numărul de salariaţi pentru anul în curs se ridică la 162.

Conform unui raport referitor la rezultatele financiare aferente primului semestru al anului trecut, profitul companiei la jumătatea lui 2013 a fost de 1,2 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 6 milioane de lei. La acea dată, datoriile societăţii se ridicau la 4,5 milioane de lei.

La sfârşitul anului 2012, cifra de afaceri înregistrată de Portul Constanţa a atins nivelul de 12 milioane de lei, profitul fiind egal cu 1,2 milioane lei. În companie lucrau, la acea dată, 132 de persoane, potrivit Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Zero profit la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos

Rezultatul financiar preconizat pentru 2014 de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi este nul, în condiţiile în care valoarea veniturilor şi a cheltuielilor este aceeaşi, respectiv 78,9 milioane lei.

Din fonduri europene, compania va avea 1,65 de milioane de lei, iar bugetul pentru investiţii este apreciat la 119,88 milioane de lei.

Proiectul de buget pe anul în curs indică un câştig mediu lunar pe salariat de 2.842 de lei.

În prima jumătate a anului trecut, societatea a înregistrat venituri de 28 de milioane de lei, cuantumul programat al veniturilor fiind de 34 de milioane de lei.

Creanţele Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos se cifrau, la data respectivă, la 26,5 milioane de lei, iar datoriile au avut o valoare de peste 30 de milioane de lei, potrivit unui raport al Consiliului de Administraţie.

Acesta arată că investiţiile au fost de 77.690 lei, ceea ce reprezintă 5,18% din programarea iniţială.

Cifra de afaceri, în 2012, a fost de 68,5 milioane de lei, profitul fiind, de asemenea, zero. La finalul anului respectiv, lucrau în companie 720 de persoane, potrivit MFP, numărul mediu de salariaţi preconizat pentru 2014 fiind de 650.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. aricol nedocumentat,pentru ca in programul de investitii pe 2014-2020mnu apare nici o investitie noua,ceea ce este foarte grav!

    ar fi bine sa cereti lista investitiilor moi,pentru ca toate investitiile in curs se vor termina in Trim I 2015,SI DUPA NOI POTOPUL 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb