Proiecte de dezvoltare urbană în valoare de 2 miliarde euro, înscrise la Smart City Industry Awards

F.D.
Miscellanea / 5 aprilie

Proiecte de dezvoltare urbană în valoare de 2 miliarde euro, înscrise la Smart City Industry Awards

Asociaţia Română pentru Smart City (ARSC) a premiat cele mai revoluţionare iniţiative din domeniul dezvoltării urbane, sustenabilităţii şi transformării digitale, în cadrul celei de-a 8-a ediţii a Smart City Industry Awards (SCIA 8). Evenimentul a reunit oficiali guvernamentali, autorităţi locale, lideri de afaceri şi experţi din diverse sectoare.

În total, 60 de proiecte au fost înscrise în competiţie, cu o valoare totală de aproximativ 2 miliarde de euro, reprezentând 1% din PIB-ul României, un record pentru Smart City Industry Awards, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Sunt onorat să mă aflu la acest eveniment. Mă bucur să văd atâtea proiecte înscrise şi dorinţa autorităţilor de a construi oraşe smart, care să oferă o viaţă mai bună locuitorilor. Într-adevăr, mi-aş dori ca şi Bucureşti să fie printre acestea, însă sunt încrezător că vom lua exemplu celorlalte oraşe precum Suceava, Cluj sau chiar sectorul 2, care accesează fondurile Comisiei Europene, iar în scurt timp ne vom poziţiona pe harta oraşelor smart", a declarat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, invitatul special al evenimentului.

ARSC a acordat 39 de premii pentru 8 categorii, pe sectoare mult mai variate de la mobilitate, transport urban, dezvoltare şi infrastructură, inclusiv securitatea datelor şi confidenţialitate, ceea ce a demonstrat că există un interes mai ridicat faţă de activităţi din zona smart faţă de anii precedenţi.

"Evenimentul SCIA cu numărul 8 a prezentat un număr impresionant de categorii, fiecare dintre acestea evidenţiind soluţiile inovatoare care contribuie la progresul mediului urban. Ne-am bucurat să vedem că tot mai multe proiecte sunt înscrise de la an la an, ceea ce ne demonstrează că România devine o ţară smart. De la mobilitate şi transport urban la sustenabilitate şi transformare digitală, premiile demonstrează dorinţa de a crea e oraşe mai eficiente, mai incluzive şi mai durabile. Însă în România se fac mult mai multe la acest capitol. Avem peste 1.300 de proiecte şi iniţiative smart city şi smart village ceea ce arată ca presiunea civică este tot mai mare şi aduce rezultate pozitive în această direcţie", a declarat Eduard Dumitraşcu, Preşedintele ARSC.

"Au participat cele mai importante proiecte de Smart City din România, cei mai activi primari de municipii, reşedinţe de judeţ şi nu numai, cu nişte proiecte de mare anvergură. Pe scenă au fost proiecte de peste 2 miliarde de euro. Ne bucură foarte mult că cel puţin jumătate dintre proiectele pe care le-aţi văzut pe scenă sunt realizate de către Urban Scope, într-o etapă sau alta. Conceptul Smart City era o formă fără fond în urmă cu vreo 5 ani de zile. Acum oamenii încep să vadă impactul acestor proiecte în comunitate. Cu ajutorul digitalizării, mobilităţii urbane şi a altor soluţii tehnice smart, s-a reuşit ca aceste proiecte să rezolve anumite probleme la nivelul societăţii", a adăugat Radu Dragomir, CEO Urban Scope.

Juriul premiilor Smart City Industry Awards 2024 (SCIA 8) a fost format din personalităţi notabile din diverse sectoare, fiecare dintre acestea aducând o expertiză şi o viziune extinsă în procesul de evaluare. Condus de primarul Ciprian Ciucu, preşedintele juriului, juriul a inclus personalităţi distinse precum Dragoş-Cristian Vlad, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României; Traian Urban, director al Innovation Hub East la EIT Urban Mobility; Valeriu Zgonea, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM); prof. Guido Perboli de la Universitatea Politehnică din Torino; Liviu Băileşteanu, Director de Politici şi Strategii în cadrul MDLPA, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei; Cătălin Frangulea, Director General al Asociaţiei Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Braşov; Nicoleta Cîrjan, Şef Birou Relaţii Externe, Turism şi Evenimente din cadrul Primăriei Braşov; şi Chris Cooke, Fondator şi CEO al SmartCitiesWorld.

"În această seară avem ocazia să premiem cele mai bune proiecte înscrise, pe care recunosc că a fost dificil să le alegem. Tot în seara aceasta sunt bucuros că voi putea da mai departe onoarea de a fi preşedintele juriului câştigătorului Premiului Primarul Anului persoanei care s-a remarcat cel mai mult în ultimii ani pentru proiectele implementate în oraşul său", a declarat Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti.

"Este o adevărată onoare să primesc premiul de "Primar al Anului", o confirmare importantă care vine din partea unor specialişti în domeniu care au analizat cu obiectivitate întregul portofoliu de proiecte smart pe care le-am implementat în Sibiu. Mă bucur pentru recunoaşterea primită de oraşul care, într-adevăr, merită pe deplin premiul primit astăzi", a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, la primirea premiului.

Evenimentul a marcat, de asemenea, colaborări şi parteneriate semnificative, inclusiv înfiinţarea Asociaţiei pentru Comunităţi Inteligente din Republica Moldova. Preşedintele ARSC, Eduard Dumitraşcu, a subliniat importanţa schimbului de experienţă şi a promovării cooperării pentru a impulsiona transformarea digitală dincolo de frontiere.

"Mă bucur să fiu prezent la acest eveniment. Proiectele discutate astăzi reprezintă motorul de dezvoltare pentru localităţi. Dorim să transferăm experienţa şi rezultatele ARSC în Republica Moldova şi aş dori să le mulţumesc lui Eduard Dumitraşcu şi Radu Dragomir pentru decizia de a veni în Moldova", a declarat Alexandru Baltag de la Asociaţia pentru Comunităţi Inteligente din Republica Moldova.

Un alt punct culminant al evenimentului a fost semnarea Protocolului de Colaborare între ARSC şi ICI Bucureşti pentru Platforma Naţională pentru Transformarea Digitală a României (PNTDR), care a subliniat şi mai mult angajamentul de a avansa iniţiativele digitale la nivel naţional. Adrian Victor Vevera, directorul general al ICI, a evidenţiat potenţialul platformei de a oferi soluţii scalabile aplicabile la diverse proiecte şi autorităţi locale.

Pe măsură ce mişcarea pentru oraşe inteligente continuă să ia amploare, evenimente precum SCIA 8 joacă un rol crucial în recunoaşterea şi amplificarea soluţiilor inovatoare care modelează oraşele de mâine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb