Proiecte de milioane de euro pentru evitarea abandonului şcolar

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 17 ianuarie 2019

Proiecte de milioane de euro pentru evitarea abandonului şcolar

Reducerea abandonului şcolar reprezintă, teoretic, o preocupare pentru Minis­terul Educaţiei de mai bine de un deceniu. Practic, în ciuda unor măsuri, lucrurile nu s-au îndreptat deloc în ceea ce priveşte numărul foarte mare de elevi care ies din sistem definitiv, din cele mai diverse motive.

Strategia s-a schimbat şi acum se caută implementarea unor proiecte la nivel local. Universitatea din Craiova are în derulare, pentru următorii trei ani, 20 de proiecte cu o valoare totală de circa 13 milioane de euro, prin care vizează reducerea abandonului şcolar, creşterea ratei absolvenţilor de liceu din regiune care promovează examenul de bacalaureat şi creşterea numărului absolvenţilor de învăţământ terţiar care îşi găsesc un loc de muncă. Potrivit rectorului Cezar Spînu, aceste proiecte au fost elaborate în cadrul unei strategii pe care Universitatea din Craiova a început să o aplice în urmă cu doi ani: "În acest sens, avem în derulare 14 proiecte de tip ROSE (Romania Secondary Education Project - proiectul este finanţat conform unui acord de împrumut semnat între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi ratificat prin Legea nr. 234/2015), din care şapte şcoli de vară (proiecte de peste 800.000 euro) care se adresea­ză elevilor din sistemul preuniversitar şi la care participă aproximativ 1.000 de elevi în fiecare an, proiectele derulându-se pe trei ani. De asemenea, avem patru proiecte ROSE de 500.000 euro care se adresează studenţilor - avem 530 de studenţi în fiecare an care participă la asemenea proiecte, care se derulează tot pe trei ani. Mai avem proiecte de tip stagii de practică - trei proiecte în implementare la acest moment, în valoare de 8,792 milioane lei -, la care participă 1.200 de studenţi pe o perioadă de doi ani". Cezar Spînu a mai afirmat că Universitatea din Craiova a câştigat cinci proiecte de circa 7 milioane de lei fiecare, ce vor fi finanţate prin POCU - Bursa Student Antreprenor şi unul pentru acordare de burse pentru doctoranzi şi cercetători post-doctorat.

La nivelul universităţilor din ţara noastră au fost câştigate 20 de proiecte pentru "Bursa Student Antreprenor", din care cinci le-a câştigat Universitatea din Craiova. Mai este Universitatea Babeş-Bolyai, cu două proiecte, iar alte 13 universităţi au câştigat câte un singur proiect.

Universitatea din Craiova a des­chis în această săptămână Centrul de resurse şi asistenţă în învăţare şi formare (CRAIF), principalul scop al înfiinţării şi organizării acestuia îl reprezintă îmbunătăţirea performanţelor universitare ale studenţilor din anul I, studii universitare de licenţă (buget+taxă), aflaţi în situaţii de risc, prin facilitarea accesului la informaţie, precum şi la resursele şi instrumentele selectate în funcţie de propriile nevoi şi propriul ritm de învăţare, dezvoltare şi formare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb