Proiectul de asigurare a locuinţelor are susţinerea autorităţilor locale

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 august 2005

La sediul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a avut loc ieri cea de-a treia dezbatere a grupului tehnic de lucru pentru identificarea unei soluţii de asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale.

Întîlnirea a reunit reprezentanţi ai CSA, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR), Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR) şi, în premieră, reprezentanţi ai administraţiei locale.

Concluzia dezbaterilor a fost că autorităţile locale sprijină proiectul de asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale pentru locuinţele aflate în proprietatea persoanelor fizice.

Sprijinul a fost enunţat de către domnii Ionel Chiriţă, Preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România, şi Emil Drăghici, Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, care au apreciat că, în condiţiile unor resurse bugetare limitate, protecţia prin asigurare reprezintă singura metodă de a găsi suficiente resurse financiare pentru acoperirea pagubelor majore produse de dezastre naturale.

"Toţi participanţii au fost de acord că asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale reprezintă o prioritate şi o soluţie de protecţie a populaţiei. Este suficient să ne gîndim numai la valoarea mare a pagubelor produse de inundaţii şi necesitatea implementării unui astfel de sistem este evidentă. Invitaţia adresată autorităţilor locale de a se implica în realizarea proiectului este firească, acestea fiind primele cărora populaţia le cere ajutorul în cazuri extreme", a subliniat domnul Radu Mircea Popescu, Secretar de Stat pentru comunităţile locale din Ministerului Adminis-traţiei şi Internelor.

Alături de elementele stabilite în cadrul discuţiilor anterioare - sistem privat de asigurare, acordarea de subvenţii persoanelor cu venituri mici - reprezentanţii grupului tehnic au decis, de principiu, că suma asigurată - practic valoarea maximă a despăgubirii - să fie corelată cu valoarea de impozitare a locuinţei, dar să nu depăşească echivalentul în lei a 15.000 euro.

Dezbaterile vor continua în perioada imediat următoare, inclusiv cu participarea reprezentanţilor administraţiilor locale, în vederea stabilirii tuturor aspectelor tehnice privind modul practic de aplicare a unui sistem de asigurare la nivel naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb