Proiectul Diaspora ReStart a ajuns la final

G.M.
Fonduri Europene / 13 ianuarie 2021

Proiectul Diaspora ReStart a ajuns la final

48 de firme au fost înfiinţate prin intermediul proiectului derulat de CNIPMMR Bugetul total a fost de peste 17 milioane lei

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în calitate de beneficiar, a implementat în perioada septembrie 2017 - ianuarie 2021 proiectul Diaspora ReSTART (POCU/89/3/7/107561), proiect co-finanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de încurajarea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunile mai puţin dezvoltate ale României de către românii din Diaspora.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

1. Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi manageriale şi susţinerea dezvoltării spiritului antreprenorial şi inovator a 409 de persoane din Diaspora care doreau să iniţieze o activitate independentă, prin participarea la cursuri de formare în domeniul antreprenoriatului;

2. Creşterea gradului de informare şi de conştientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului, care poate fi o opţiune de carieră pentru fiecare, prin desfăşurarea unei campanii de promovare;

3. Încurajarea antreprenoriatului prin implementarea unei scheme de ajutor de minimis pentru 48 de start-up-uri;

4. Creşterea ocupării în regiunile mai slab dezvoltate ale României prin crearea a 120 de locuri de muncă în întreprinderile nou înfiinţate, din care 117 locuri de muncă au fost menţinute timp de 6 luni de la finalizarea perioadei de implementare a planurilor de afaceri.

Prin intermediul proiectului au fost înfiinţate 48 de firme de către antreprenori cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani. Dintre aceştia, 16 antreprenori sunt de gen feminin. Firmele îşi desfăşoară activitatea în zona comerţului, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, HoReCa, activităţilor profesionale, ştiinţifice şi tehnice, activităţi de servicii şi activităţi de spectacile, culturale şi recreative.

Start-up-urile care au finalizat cu succes implementarea planurilor de afaceri au creat şi menţinut un număr de 117 locuri de muncă, în fiecare regiune a ţării (cele mai multe în regiunea Nord-Est - 37 de locuri de muncă).

După ţara de reşedinţă la momentul înscrierii în proiect, alocarea antreprenorilor finanţaţi este următoarea:

1. Marea Britanie - 17 persoane

2. Spania - 11 persoane

3. Italia - 6 persoane

4. Germania - 3 persoane

5. Franţa, Moldova, Olanda - câte 2 persoane

6. Australia, Belgia, Luxemburg, Portugalia, SUA - câte 1 persoană

Dintre antreprenorii care au primit finanţare, doar 19 au studii superioare.

Bugetul total al proiectului a fost de 17.081.480,70 lei, din care valoarea co-finanţării Uniunii Europene şi a Gurvenului României a fost în valoare de 16.967.742,36 lei. Proiectul a fost implementat la nivelul regiunilor mai puţin dezvoltate ale României (Nord-Est, Sud-Est, Sud Munteania, Centru, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia) şi a avut o durată de implementare de 40 de luni (19.09.2017 - 18.01.2021).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb