Proiectul pistelor de biciclete va include un sistem de închiriere şi parcare pentru acestea

A.C.
Miscellanea / 6 mai 2014

Alături de realizarea pistelor de biciclişti în zona centrală a Municipiului Bucureşti proiectul mai prevede crearea unui sistem de servicii de închiriere şi puncte intermodale pentru biciclişti dar şi crearea de facilităţi de parcare pentru bicicletele private, se arată într-un comunicat remis redacţiei de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi a susţinut la o conferinţă de presă la sediul Primăriei Capitalei: "România şi-a asumat să seteze un exemplu în domeniul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi să devină una dintre ţările care demonstrează progrese evidente în combaterea emisiilor. Transporturile sunt o miză cheie în efortul de reducere a emisiilor, chiar dacă reprezintă doar a opta parte din bugetul de emisii al României. Spun asta pentru că, între anii 1989 şi 2011 emisiile de GES (Gaze cu Efect de Seră - n.r.) din sectorul transporturilor au cunoscut în ţara noastră o creştere fără precedent faţă de orice alt sector".

Proiectul, finanţat de M.M.S.C din sumele obţinute în urma scoaterii la licitaţie a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, se doreşte o soluţie privind decongestionarea traficului auto din Bucureşti şi, implicit, ameliorarea calităţii aerului din Capitală. Obiectivul general al acestui proiect este acela de a realiza o reţea mai extinsă a pistelor de biciclete din Municipiul Bucureşti, care să asigure condiţii de circulaţie fluente şi sigure pentru participanţii la trafic care folosesc acest mijloc de transport. Prin realizarea acestei reţele de piste de biciclete se urmăreşte creşterea numărului participanţilor la trafic care vor folosi acest mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la conferinţa de presă, a menţionat că "la fel ca în toate capitalele dezvoltate şi Bucureştiul are nevoie să investească pentru reducerea emisiilor de noxe dar şi pentru descurajarea folosirii automobilelor individuale, oferind alternative coerente. Guvernul a înteles această necesitate iar pe 19 aprilie a aprobat alocarea sumei de 44, 6 milioane de lei către Bucureşti, prin Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, pentru finanţarea Proiectului privind implementarea sistemului de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti. Proiectul este constituit dintr-o reţea majoră de piste de biciclete care va fi realizată pe axele principale N-S şi E-V" a declarat Oprescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb