Proiectul prin care se pot acorda anual burse de stagii de studii universitare şi postuniversitare în străinătate a fost adoptat

I.A.
Politică / 12 aprilie 2023

Proiectul prin care se pot acorda anual burse de stagii de studii universitare şi postuniversitare în străinătate a fost adoptat

Camera Deputaţilor a adoptat, ca prim for sesizat, proiectul care aprobă ordonanţa de urgenţă 13/2023 şi care prevede că Ministerul Educaţiei poate acorda burse studenţilor care învaţă în străinătate, potrivit news.ro.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 205 alin. (10) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi prorogarea unor termene cu scopul de a acoperi vidul legislativ în ceea ce priveşte aplicarea recomandărilor europene şi măsurilor asumate de România la nivel naţional şi internaţional, în ceea ce priveşte politicile educaţionale în domeniul mobilităţii academice şi participarea tinerilor români la programe de studiu complete.

Proiectul de act normativ arată: "Cunoscând faptul că legislaţia actuală în materie de mobilitate universitară internaţională limitează oferta de burse la stagii universitare parţiale de masterat, de doctorat, precum şi la stagii postdoctorale şi de cercetare pentru tinerii români, nefacilitând accesul la studiile universitare complete de masterat şi de doctorat, este necesară susţinerea financiară a tinerilor români care candidează şi sunt admişi la instituţii internaţionale de prestigiu, precum Institutul Universitar European de la Florenţa, Colegiul Europei".

Potrivit sursei citate: "Ministerul Educaţiei poate acorda anual burse de stagii de studii universitare şi postuniversitare, stagii universitare complete de masterat şi de doctorat, pentru stagii postdoctorale şi de cercetare în străinătate, din fonduri constituite în acest scop, prin hotărâre a Guvernului. Aceste burse se obţin prin concurs organizat la nivel naţional. Numărul, domeniile, condiţiile de finanţare şi procedura de acordare a burselor se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei".

Senatul este Cameră decizională, iar proiectul se află în procedură de urgenţă în Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb