PROIECTUL RECTIFICĂRII BUGETARE:  Tăieri de la Transporturi, Educaţie, Cercetare, Economie, Agricultură, Mediul de Afaceri, bani mai mulţi pentru Finanţe, Administraţie şi SRI

T.T.
Bănci-Asigurări / 6 august 2019

 Tăieri de la Transporturi, Educaţie, Cercetare, Economie, Agricultură, Mediul de Afaceri, bani mai mulţi pentru Finanţe, Administraţie şi SRI
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Guvernul taie din bugetele ministerelor Transporturilor, Educaţiei, Cercetării, Agriculturii, Mediului de Afaceri, conform proiectului rectificării bugetare publicat, în această dimineaţă, pe site-ul MFP. Acesta arată creşteri bugetare la Finanţe, Administraţia Publică, SRI, Economie şi Muncă. Potrivit unui comunicat de presă am MFP, proiectul "asigură respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar".

    Sursa citată subliniază: "Sunt asigurate sumele necesare pentru proiectele de investiţii aflate în derulare, în timp ce sunt reduse sumele alocate instituţiilor cu un grad scăzut de utilizare a banilor alocaţi".

    Potrivit datelor MFP, se asigură suma de 135 milioane lei pentru finalizarea procesului de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a timbrului de mediu pentru autovehicule, reprezentând accesoriile ramase la suma restituită (dobânzi).

    Se vor aloca 500 milioane lei pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în acest an.

    Bugetele locale cresc cu 4,4 miliarde lei, astfel: 2,9 miliarde de lei pentru echilibrare. Din această sumă, se prevăd în sumă globală 1,5 miliarde lei, urmând ca diferenţa să se aloce ulterior prin hotărâre de Guvern şI 1,5 miliarde de lei pentru PNDL.

    Totodată, s-a majorat cu 400 milioane de lei pentru plafonul de împrumuturi/ trageri pentru unităţile administrativ teritoriale.

    De asemenea, plafoanele de contractare acordate din disponibilităţile contului general al Trezoreriei Statului pentru finanţarea proiectelor de investiţii în cadrul Fondului de Dezvoltare şi Investiţii, se stabilesc în sumă de 10 miliarde de lei.

    Diminuările au fost operate de la Ministerul Transporturilor (-128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (-681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (-243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (- 310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetării şi Inovării (- 369,1 milioane lei), Ministerul Educaţiei Naţionale (- 1,03 miliarde lei), Secretariatul General al Guvernului (-143,6 milioane lei).

    Mai mulţi bani vor primi Ministerul Finanţelor Publice (+2.243,6 milioane de lei), ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ( +970,5 milioane lei), Serviciul Român de Informaţii: (+396,5 milioane lei), Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale: (+326,4 milioane lei), ministerul Mediului: (+ 92,2 milioane lei)

    La instituţiile la care au fost reduse creditele bugetare, nu au fost diminuate corespunzător şi creditele de angajament, astfel încât să nu fie afectat procesul de contractare a proiectelor finanţate din fonduri europene precum şi a lucrărilor de investiţii, diminuarea referindu-se doar la creditele bugetare (cash).

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    veolia.ro
    Apanova
    rpia.ro
    danescu.ro
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Oct. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9724
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
    Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    cnipmmr.ro
    thediplomat.ro
    hipo.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb