PROPRIETARUL AVERSA MANUFACTURING:  "Din cauza corupţiei, investiţiile străine se blochează ani de zile la graniţa României"

V.D
Companii / 20 februarie 2018

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Omul de afaceri Michael Topolinski, proprietarul Aversa Manufacturing, avertizează oamenii de afaceri interesaţi de România că, din cauza corupţiei din interiorul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului( AAAS), potenţialele lor investiţii riscă să stea blocate la graniţa României ani de zile.

Din cauza situaţiei juridice incerte şi abuzive generate de AAAS, investitorul nu a avut altă alternativă în afara celei de a închide fabrica. În tot acest timp, din aceeaşi cauză, acesta nu poate demara o investiţie de 400 de milioane de euro în cel mai mare complex rezidenţial din mijlocul Bucureştiului, deşi printr-o astfel de investiţie s-ar genera anual venituri consistente la bugetul de stat şi bugetul local, ca urmare a locurilor de muncă nou create, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Omul de afaceri canadian, care în 2013 a câştigat licitaţia pentru preluarea activelor fabricii de pompe Aversa, aflată în faliment, iar acest lucru a fost confirmat deja de Curtea de Apel, cere ajutorul Ministerului Economiei (în subordinea căruia se află AAAS) pentru deblocarea procedurilor de finalizare a contractului, etapă care ar aduce la bugetul statului 80 de milioane de lei (17,3 milioane euro) şi reclamă corupţia din cadrul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului, ca principală piedică în acest proces, se mai arată în comunicat.

"La câteva zile de la câştigarea licitaţiei, oficialii AAAS mi-au cerut să le plătesc mită(....)Am refuzat să plătesc orice mită şi, în octombrie 2013, AAAS a început un atac din direcţii multiple, exhaustiv, corupt şi abuziv asupra mea şi a companiei mele. Multe dintre fapte se regăsesc în plângerea penală depusă de mine la DNA.(....)Urmare a acţiunilor corupte ale AAAS este faptul ca anul trecut am fost nevoit să opresc producţia din fabrică şi să disponibilizez 200 de angajaţi", se arată în Scrisoarea trimisă Ministerului Economiei la jumătatea lunii februarie de către proprietarul Aversa Manufacturing. Omul de afaceri solicită ministrului în funcţie al economiei să demareze o investigaţie la AAAS, pentru a evita situaţii similare în care investiţii potenţiale sunt blocate de corupţia din instituţia responsabilă cu atragerea de investitori.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Mita ceruta a fost mare?

    Din Canada sa investesti tocmai in Romania? 

    De ce nu a ales Sua, Germania? 

    Oare nu a venit tocmai ca a auzit ca este cioruptie aici? 

    Haideti sa ii plangem de mila!

    200 de oameni sunt vax albina?!? 

    1. Saracul domnul Topolinski, oare a uitat pentru ce vrut Aversa?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb