Proprietarul Era Shopping Park Oradea cere intrarea în insolvenţă

F.A.
Companii #Insolvenţa / 12 noiembrie 2013

Compania "Omilos Oradea", proprietarul parcului comercial Era Shopping Park Oradea, solicită deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei, ca urmare a pierderii unei dispute legale pentru suma de 3,2 milioane euro, cu compania de construcţii "Construcţii Bihor", care a participat la procesul de construire a centrului comercial, arată un comunicat de presă.

În anul 2009, Omilos Oradea a încredinţat către firma Construcţii Bihor extinderea parcului comercial, respectiv construirea galeriei comerciale. În Procesul Verbal de recepţie, Omilos Oradea a raportat, iar Construcţii Bihor a confirmat o serie de obiecţiuni; au fost semnalate o serie de nereguli în ceea ce priveşte calitatea unor lucrări. În plus, Omilos Oradea a contestat cantităţile de materiale de construcţii pe care compania de construcţii a pretins că le-a folosit, întrucât expertizele independente şi diferitele verificări au arătat că firma de construcţii a încărcat masiv facturile cu lucrări care nu au fost executate. În concluzie, Omilos Oradea a contestat plata pentru lucrări adiţionale fals declarate de constructor şi pentru lucrări de reparaţii care nu au fost realizate în conformitate cu prevederile contractuale.

Potrviit sursei citate, anul trecut, compania Construcţii Bihor s-a adresat Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR, care, fără să consulte opinia vreunui expert independent în construcţii sau orice expertiză la locul prestării lucrărilor şi fără să permită oricărui martor să depună mărturie, a acceptat 100% solicitările companiei Construcţii Bihor şi a respins în totalitate cererile şi apărările Omilos Oradea. Nu au fost luate în calcul memorandumurile sau solicitările Omilos privind efectuarea unei expertize independente în construcţii.

"Prima rundă de arbitraj a desemnat câştigătoare compania de construcţii şi ca urmare constructorul a iniţiat procedura de executare a bunurilor mobile şi imobile deţinute de Omilos Oradea. Ca urmare a acţiunilor constructorului, Omilos Oradea şi partenerii săi consideră că reorganizarea societăţii în cadrul procedurii simplificate a insolvenţei este în interesul Omilos Oradea şi al creditorilor. Insolvenţa voluntară va garanta protecţia şi va minimiza impactul disruptiv cauzat de acţiunile ostile ale Construcţii Bihor", se mai arată în comunicat.

Omilos Oradea precizează că va conlucra cu creditorii pentru a restructura nivelul datoriei şi pentru a continua operaţiunile fără întrerupere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb