Propunerile partidelor pentru Consiliul de Administraţie al BNR

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 septembrie 2009

Partidele parlamentare şi-au anunţat până ieri propunerile pentru membrii Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), pentru noul mandat de cinci ani ce începe în 11 octombrie, potrivit NewsIn.

În afară de guvernator, funcţie pentru care există un consens în rândul partidelor pentru reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu, celelalte opt locuri din CA vor fi atribuite unor persoane propuse de partidele parlamentare după algoritmul: PSD - 3, PDL - 3, PNL - 1 - şi UDMR - 1.

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat că social-democraţii îi susţin pentru cele trei pos­turi de membri ai CA-ul BNR pe Florin Georgescu, Marin Dinu şi Nicolae Dănilă, fost preşedinte al BCR.

PNL şi UDMR au anunţat că îi sprijină pentru un nou mandat pe actualii membri ai CA, Napoleon Pop şi Agnes Nagy.

PDL îi susţine pe Cristian Popa, Virgiliu Stoenescu şi Ene Dinga, fos­tul ministru al integrării europene în guvernul Tăriceanu, potrivit secretarului general al PDL, Vasile Blaga.

PDL vizează cele două poziţii de viceguvernator, pentru care îi propune pe Cristian Popa şi Virgiliu Stoenescu, ultimul fiind în prezent membru fără poziţie executivă în CA-ul BNR. Liderii PDL au menţionat că propunerile pentru conducerea BNR vor fi discutate luni în Biroul Permanent al partidului.

Pentru una din cele două funcţii de viceguvernator, PDL se bate, însă, cu PNL, care pretinde şi el această poziţie, în condiţiile în care, conform algoritmului, ar avea dreptul la mai mult de un loc în Consiliul de Administraţie şi vrea un membru cu funcţie executivă

Astfel, potrivit propunerilor anunţate, CA-ul băncii centrale, format din nouă membri, ar putea avea următoarea componenţă în noul mandat:

Mugur Isărescu (guvernator), Florin Georgescu (prim-viceguvernator, susţinut de PSD), Cristian Popa (viceguvernator, susţinut de PDL), Virgiliu Stoenescu (viceguvernator, susţinut de PDL), Napoleon Pop (membru, susţinut de PNL)

Agnes Nagy (membru, susţinut de UDMR), Ene Dinga (membru, susţinut de PDL)

Marin Dinu (membru, susţinut de PSD), Nicolae Dănilă (membru, susţinut de PSD). Virgiliu Stoenescu şi Napoleon Pop ar putea schimba poziţiile, în cazul în care PNL va obţine, în cele din urmă, una din cele două funcţii de viceguvernator.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb