Protest la Spitalul Universitar

A.M.
Miscellanea / 6 august 2018

Protest la Spitalul Universitar

Actualizare

"Nemulţumirile principale sunt următorele: lipsa personalului, condiţiile inumane în care lucrăm, atât cei din blocul operator, cât şi colegii de pe secţie, lipsa materialelor, chiar dacă se spune, conducerea spune că < < aveţi, aveţi, aveţi > >, nu avem! Tot spitalul pică pe noi, efectiv. Riscurile pentru pacienţi... infecţiile asociate actului medical. Cumpără medicii, fac chetă să cumpere o găleată de Vinarom, instalatorii cumpără ce pot, cum pot. Avem toalete în saloane unde se trage apa cu sârma, becurile sunt cumpărate de noi, salariaţii", a declarat Mariana Luceanu, asistent anestezist la Spitalul Universitar.

Un alt cadru medical a spus că, de exemplu, scaunele care ar fi trebuit duse la casat, în loc să fie înlocuite, au fost tapisate, că nu sunt saci pentru a pune în coşurile de gunoi, că dezinfectanţii lipsesc, de asemenea, iar pe jos se spală uneori cu apă şi cu săpun, relatează News.ro.

Ei mai susţin că reprezentanţii conducerii le-au impus să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporuri, în condiţiile în care conducerea unităţii sanitare le-a transmis că nu are bani şi pentru vouchere şi pentru sporuri.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, Silvia Nica, a spus că nu a fost depusă nicio cerere de grevă sau protest, astfel că nu se ştie exact motivul nemulţumirii angajaţilor, conform surselor citate.

"Nu a fost depus niciun act oficial, nicio cerere, la conducerea spitalului. Nu se ştie exact de ce au protestat, nu se cunoaşte în mod oficial ce doresc dumnealor. Au fost câţiva oameni, personal auxiliar, activitatea spitalului nu a fost întreruptă, a decurs normal", a declarat pentru News.ro Silvia Nica.

Întrebată despre acuzaţiile angajaţilor referitoare la spălarea cu apă şi săpun a instrumentelor medicale, managerul Spitalului Universitar, Adriana Nica, a spus, la Digi 24, că e normal ca intrumentarul să fie spălat înainte să fie sterilizat, pentru că nu poate fi dus la sterilizare murdar de sânge.

"Înainte să se sterilizeze, instrumentarul se spală, nu se duce la sterilizat murdar de sânge, se spală cu apă şi cu substanţe speciale. (...) Totul se sterilizează, ca să poată fi folosit la intervenţiile chirurgicale", a declarat Adriana Nica.

La rândul său, vicepreşedintele Sanitas, Mircea Ciocan, a spus că Ministerul Sănătăţii va lua cu siguranţă atitudine în acest caz, pentru că lucrurile nu pot continua aşa.

------------

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti - personal mediu şi auxiliar - au protestat astăzi, fiind nemulţumiţi de faptul că li s-ar diminua sporurile dacă ar opta pentru vouchere de vacanţă, transmite Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SUUB, Silvia Nica, nu a fost depus niciun act oficial din partea celor care au protestat la conducerea spitalului.

"S-au adunat câteva persoane care nu au depus nimic oficial la conducerea spitalului, nu se cunoaşte în mod oficial ce doresc dumnealor. Nu s-a depus nicio cerere de grevă. Deocamdată, nedorind să discute în mod direct cu conducerea spitalului, nu s-a discutat cu ei. Este vorba despre personal mediu şi auxiliar", conform surselor citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Eu nu stiu cum poate arata in acest hal un spital la care a lucrat si celebrul primar Oprescu .Nu au mai ramas bani de la autostrazile suspendate ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb