PSD, împotriva unui guvern de centru-dreapta în jurul PNL

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 9 decembrie 2020

Parlamentarii PSD nu vor vota un Guvern care să includă PNL, deoarece românii prin votul din 6 decembrie au spus că că nu mai vor un astfel de Executiv, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele formaţiunii politice social-democrate.

"Nu vom vota un Guvern care să includă PNL. Am făcut acest lucru la începutul pandemiei pentru că suntem responsabili, dar dacă nu am fi făcut acest lucru am fi putut fi acuzaţi că aruncăm ţara în haos. (...) Sub nicio formă nu putem să nesocotim votul românilor şi să ne aliem cu cei care au dezamăgit foarte mult. Nu ne aliem cu cei care au dus dezastru în economie, în sănătate şi în ţară. Cu PNL nu am dori să facem o majoritate. Am refuzat pentru că au demonstrat în acest an de guvernare că au adus în Guvern şi ministere oameni foarte slabi pregătiţi, aroganţi, angajaţi doar pe pile. Noi avem o decizie clară în Consiliul Politic Naţional prin care vom negocia cu toate forţele politice din Parlament, mai puţin cu PNL", a spus Gabriela Firea.

Prim-vicepreşedintele PSD a menţionat că este normal să fie respectată voinţa poporului, care a decis că vrea schimbarea Guvernului.

"Votul cetăţenilor a fost ferm pentru schimbarea Guvernului. De aceea îmi doresc să se respecte realitatea izvorâtă prin vot şi anume premierul Alexandru Rafila şi în jurul domniei sale să fie realizată o echipă guvernamentală, chiar şi în minoritate în Parlament. Aceasta e dorinţa mea şi ca cetăţean, şi ca viitor reprezentant în Parlament. Şi în formula Guvern PSD şi în formula Guvern de uniune naţională în care premierul să fie din partea PSD. Aşa este normal", a spus Gabriela Firea.

Acelaşi lucru a fost susţinut şi de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a scris, ieri, pe pagina oficială de Facebook: "PSD trebuie să fie la guvernare şi să dea premierul! Azi, de Ziua Constituţiei, i-am trimis preşedintelui Iohannis un exemplar din Legea fundamentală".

În următoarele zile, liderii PSD se vor reuni în şedinţa Consiliului Politic Naţional, în care Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu vor prezenta toate alianţele posibile pentru o viitoare guvernare cu premier din partea social-democraţilor. La finalul şedinţei membrii Consiliului vor vota care va fi alianţa pe care şi-o doresc şi numele propus de PSD pentru funcţia de premier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb