Demersul PNL de a solicita Guvernului o nouă modificare a legii salarizării reprezintă o acţiune prin care se încearcă cosmetizarea deciziei acestui partid de a contesta la Curtea Constituţională majorările de salarii pentru medici şi profesori aprobate în Parlament săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al PSD remis redacţiei.
"Există o duplicitate evidentă între discursul electoral al PNL şi acţiunile acestui partid în plan parlamentar şi guvernamental, care demonstrează intenţiile liberalilor de a reveni la politicile de austeritate din timpul guvernării PDL. În ultima perioadă, Guvernul Cioloş, preşedintele Klaus Iohannis şi reprezentanţii PNL s-au opus tuturor măsurilor care ar fi putut aduce o viaţă mai bună pentru cetăţenii români, precum Legea reducerii celor 102 taxe, Legea conversiei, Legea majorărilor de venituri pentru medici şi profesori etc. Astăzi, personalul din educaţie şi sănătate ar fi putut avea deja salarii mai mari cu 15% dacă PNL nu ar fi contestat la Curtea Constituţională legea pe care PSD a votat-o în Parlament. Contestaţiile PNL şi ale Guvernului Zero la CCR au fost acţiuni împotriva clasei de mijloc, împotriva celor care educă generaţiile viitoare şi care îi îngrijesc pe români", susţine PSD.
În aceste condiţii, arată social-democraţii, "nimeni nu poate să ia în serios solicitarea PNL, după ce tocmai au blocat creşteri de salarii pentru medici şi profesori". "Dacă PNL şi tehnocraţii vor rămâne la guvernare, atunci salariile românilor vor rămâne scăzute şi orice creşteri de salarii prevăzute în legea salarizării unitare vor fi amânate", se arată în comunicatul citat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Radu în data de 15.11.2016, 17:40)
Foarte rau ca PNL incearca o cosmetizare. Ar fi normal sa spuna raspicat ca este anormal ca profesorilor sa le mai fie crescute inca o data salariile dupa ce au mai avut parte de majorari salariale de curând. Profesorii care in mod oficial au vacanta de mai mult de 2 luni, dar in practica mult mai mult decat atat, sunt unii dintre cei mai bine platiti romani pe ora muncita efectiv.