PSD pregăteşte un raport de ţară paralel cu cel al Comisiei Europene

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 26 septembrie 2005

Mircea Geoană l-a informat, la sfîrşitul săptămînii trecute, pe şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, Jonathan Scheele, despre consultările avute cu premierul Călin Popes-cu Tăriceanu. "Am folosit aceas-tă ocazie ca să prezint ceea ce am decis la întîlnirea cu premierul Tăriceanu, pe teme de integrare europeană. Nu am ascuns faptul că partidul nostru pregăteşte, în această perioadă, o proprie analiză, un raport de ţară paralel cu cel pe care îl pregăteşte Comisia, încercînd să vedem şi cu ochii opoziţiei şi ai experţilor noştri care este gradul de îndeplinire a obligaţiilor de integrare", a declarat preşedintele PSD.

Jonathan Scheele a calificat dis-cuţiile avute cu preşedintele social-democrat drept fireşti şi democratice, în condiţiile în care printre obligaţiile sale se numără monitorizarea situaţiei politice şi schimburi de păreri cu puterea şi cu opoziţia. Oficialul european nu a dorit să comenteze dorinţa coaliţiei de a-i schimba pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Domnia sa a menţionat: "Nu este treaba noas-tră să avem o părere despre ceva ce ţine de politica internă a României, dacă acest lucru nu are un impact asupra pregătirilor de aderare. În acest moment, sarcina cea mai mare în România nu este legislaţia, ci implementarea legilor care au fost deja adoptate. În acest moment, rolul primordial revine guvernului şi autorităţilor".

Pe de altă parte, preşedintele PSD a reamintit că Partidul Socialiştilor Europeni (PES) a condamnat, săptămîna trecută, instabilitatea politică creată de PNL şi PD, care, astfel, "pun în pericol integrarea României în Uniunea Europeană". PES solicită preşedintelui Traian Băsescu şi primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu "să acorde prioritate nevoilor reale ale ţării şi să asigure respectarea termenului de aderare a României la UE, fixat la 1 ianuarie 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb