PSD se reuneşte în prima şedinţă a CEx din acest an

E.M.
Politică / 3 februarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare - Negoiţă: Dragnea mi-a promis că vine la întâlnire cu Asociaţia Municipiilor

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Robert Negoiţă, a anunţat că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va veni marţi sau miercuri la o întâlnire cu membrii asociaţiei pentru a discuta despre proiectul de buget.

"Am avut o discuţie în şedinţă. Mi-a promis domnul preşedinte Liviu Dragnea că va veni la o întâlnire cu Asociaţia Municipiilor. Mi-a spus că până mâine seară trebuie să aibă o viziune pe bugetul integral şi pentru că s-a discutat şi în şedinţă că anumite chestiuni sunt în neregulă fix pe partea pe care am discutat noi că este în neregulă şi că după ce are clar situaţia, marţi sau miercuri vom avea o întâlnire cu toţi colegii de la Asociaţia Municipiilor", a afirmat Negoiţă după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, potrivit Agerpres.

El a afirmat că nu ştie dacă se va amâna adoptarea bugetului în Guvern, preconizată a avea loc marţi.

-----

Actualizare - Dragnea vrea reducerea bugetelor serviciilor de informaţii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost iritat de întrebările ziariştilor după şedinţa Comitetului Executiv al partidului. El a dat doar o scurtă declaraţie, în care a spus că vrea reducerea bugetelor serviciilor de informaţii, iar dacă nu face Guvernul, o va face Parlamentul.

"I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc la un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D, este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o s-o fac la Parlament, cu amendamente", a afirmat Dragnea.

La observaţia unui reporter că este nevoie şi de avizul CSAT, Dragnea a răspuns: "E nevoie de avizul lui Iohannis şi pentru viaţă, să înţeleg?"

Întrebat dacă acest lucru înseamnă că nu se va mai cere avizul CSAT, liderul PSD a replicat: "Parlamentul nu cere aviz de la nimeni", potrivit News.ro.

"A fost o singură întrebare. Dacă vreţi să ne mai vedem şi după Cameră (unde va avea o întâlnire cu deputaţii PSD - n.r.) şi să începem anul bine, bine, dacă nu, la revedere", le-a mai spus apoi Liviu Dragnea ziariştilor.

-----

Actualizare - Oprişan: Sunt mulţumit de forma proiectului de buget

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a afirmat cu privire la alocările din proiectul de buget pentru autorităţile locale că întotdeauna este loc şi de mai bine.

"Întotdeauna este loc şi de mai bine, dar să nu uităm un singur lucru, că bugetul nu a intrat în discuţia Guvernului. Mai analizăm o dată solicitările şi vom vedea ce este de făcut, dar să plecăm acum de la premisa că dacă au trecut banii de la Capitală la sectoare, au rămas tot la Bucureşti, nu au plecat nicăieri", a spus Oprişan înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, potrivit Agerpres.

Acesta a spus că este mulţumit de forma proiectului de buget.

-----

Actualizare - Robert Negoiţă: Este "profund ticălos" ca primarii să "cerşească" bani

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat astăzi, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD că i-ar sfătui pe parlamentarii social-democraţi de Bucureşti să nu voteze proiectul de buget în forma actuală.

"Aş sfătui toţi parlamentarii să stea de vorbă cu primarii în teritoriu, adică cu acei colegi în administraţie şi în politică, în general, cu care mergeau pe stradă şi i-au susţinut să ajungă în Parlament şi să îi întrebe dacă pot supravieţui cu această formă de buget", a spus Negoiţă.

Întrebat dacă i-ar sfătui pe parlamentarii PSD să nu voteze bugetul, edilul Sectorului 3 a răspuns: "Da, fix da şi în urma consultării, discuţiilor pe care le vor avea cu cei din administraţia publică locală să voteze în consecinţă. Pur şi simplu nu ne putem permite să ne batem joc de comunităţile locale".

El a mai spus că este "profund ticălos" ca primarii să stea pe la uşile miniştrilor să "cerşească sume de bani", informează Agerpres.

"Am propria mea opinie referitor la faptul că... Una din ele, să zicem, că îşi doresc să îşi subordoneze administraţia locală şi să nu putem trăi decât dacă stăm pe la uşile miniştrilor să cerşim nişte sume pentru a nu închide primăriile. Ceea ce consider că este profund ticălos", a arătat primarul.

Potrivit acestuia, situaţia în administraţia publică locală "este grea".

-----

Actualizare - Reuniunea CExN al PSD a început

Şedinţa Comitetul Executiv al PSD a început, la Palatul Parlamentului, reuniunea fiind precedată de o întâlnire în biroul lui Liviu Dragnea, la care au participat premierul Viorica Dăncilă şi alţi social-democraţi Nicolae Bădălău, Marcel Ciolacu şi Ionel Arsene.

Dragnea nu a făcut declaraţii înainte de şedinţă.

După şedinţa CEx, va avea loc o întâlnire cu grupurile parlamentare ale PSD de la Camera Deputaţilor şi de la Senat în vederea începerii noii sesiuni parlamentare. Chiar în prima săptămână a sesiunii va fi dezbătut bugetul de stat.

De altfel, la Comitetul Executiv a venit şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, informează News.ro.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, care este şi preşedintele Asociaţiei Muncipiilor din România, a declarat că speră că îi poate convinge pe liderii PSD ca bugetul de stat să nu fie votat în forma publicată de Ministerul Finanţelor.

-----

Actualizare - Negrescu: "Eu sunt fidel valorilor social-democrate"

Fostul ministru pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat astăzi, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD că atât timp cât valorile social-democrate vor fi reprezentate de partid, el se va afla în "această echipă".

Întrebat dacă ia în calcul să plece din PSD la Pro România, Negrescu a răspuns: "Eu cred că ar fi un lucru grav dacă s-ar întâmpla lucrul acesta, pentru că eu reprezint o organizaţie cu peste 10.000 de membri, şi dacă s-ar întâmpla lucrul acesta, ar însemna că PSD nu ar mai fi un partid de stânga. Eu sunt fidel valorilor social-democrate şi atât timp cât aceste valori vor fi reprezentate de PSD, voi fi în această echipă".

Fostul demnitar a spus că se ocupă de relaţia dintre PSD şi Partidul Socialiştilor Europeni şi atâta timp cât PSD va rămâne fidel acestei relaţii va rămâne în partid.

"Eu mă ocup de relaţia dintre PSD şi Partidul Socialiştilor Europeni şi atât timp cât PSD va rămâne fidel acestei relaţii, eu voi fi în PSD. Şi eu aştept să am o discuţie cu conducerea PSD. De când am plecat din Guvern, nu am avut astfel de discuţie aprofundată. Am înţeles că va avea loc. Aştept această discuţie, pentru că este extrem de important ce vrem să facem. Urmează alegerile pentru Parlamentul European. De principiu, PSD va fi afiliat Grupului Social Democrat din Parlamentul European şi Partidului Socialiştilor Europeni. Trebuie să ştim dacă mergem pe acelaşi drum şi eu cred că trebuie să continuăm pe acelaşi drum, fiind în continuare de stânga, fiind principala formaţiune politică de stânga din România", a spus Victor Negrescu, conform Agerpres.

-----

PSD se reuneşte, astăzi, la Palatul Parlamentului, în prima şedinţă a Comitetul Executiv din acest an. Este şi prima apariţie publică a lui Liviu Dragnea de la sfârşitul anului trecut.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 12.30.

După şedinţa CEx, va avea loc o întâlnire cu grupurile parlamentare ale PSD de la Camera Deputaţilor şi de la Senat în vederea începerii noii sesiuni parlamentare. Chiar în prima săptămână a sesiunii va fi dezbătut bugetul de stat, conform News.ro.

La finalul şedinţei, urmează ca Liviu Dragnea să facă declaraţii de presă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Am citit din greșală PCR....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb