"Puma" are probleme pe pieţele din Europa şi China

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 mai 2013

"Puma" are probleme pe pieţele din Europa şi China

Producătorul german de echipament sportiv "Puma" SE, al doilea din Europa, a avertizat ieri în privinţa declinului vânzărilor şi profiturilor sale, ca urmare a slăbirii rezultatelor pe care le-a obţinut în primul trimestru, în Europa şi China.

În primele trei luni din 2013, "Puma" şi-a redus cu 2,3% vânzările, la 782 milioane de euro, iar câştigul operaţional - cu 23%, la 79 milioane de euro, ceea ce a determinat compania să-şi modifice ţintele pentru întregul an.

"A fost un trimestru dur", a declarat directorul financiar al "Puma", Michael Laemmermann, care este în prezent şi director executiv ca urmare a plecării lui Franz Koch, la finele lunii martie. Laemmermann a menţionat că vânzările "Puma" au scăzut în Europa şi China.

Compania preconizează acum că vânzările sale vor consemna un declin de 1-5% anul acesta, după ce, în 2012, au atins 3,27 miliarde euro (4,3 miliarde dolari). În luna februarie, oficialii companiei estimau că vânzările acesteia vor fi nechimbate în 2013, faţă de anul anterior.

Totodată, "Puma" preconizează că nu-şi va putea realiza obiectivul anual pe care şi l-a stabilit în privinţa profitului operaţional: un avans "mic sau mediu", de o singură cifră. În prezent, "Puma" derulează un program de reorganizare după ce, în 2012, a suferit o scădere cu 70% a profitului net. Compania închide magazine, elimină locuri de muncă şi renunţă la produse din gama sa.

Acţiunile "Puma" au pierdut aproape tot câştigul înregistrat anul acesta, valoarea de piaţă a companiei listate la Frankfurt fiind de 3,39 miliarde euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb