Purcari va distribui un dividend cu randament de 5,6%, în august

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 26 mai 2023

Purcari va distribui un dividend cu randament de 5,6%, în august

Acţionarii Purcari Wineries (WINE) au aprobat, în adunarea de astăzi, alocarea unui dividend de 0,55 lei, echivalentul unui randament brut de 5,6% raportat la preţul acţiunii companiei de astăzi, de 9,84 lei, după cum reiese din raportul producătorului de vinuri publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 31 iulie, în timp ce plăţile vor fi făcute începând cu data de 18 august a acestui an.

Tot astăzi, acţionarii Purcari au votat în favoarea răscumpărării a cel mult 30.844 de acţiuni proprii, la un preţ care nu depăşeşte cu mai mult de 5% preţul mediu de piaţă al acţiunilor din ultimele cinci sesiuni bursiere dinainte de efectuarea achiziţiilor. Titlurile urmează să fie folosite pentru onorarea obligaţiei companiei

faţă de angajaţii care fac parte din Programului existent de Remunerare a Managementului, aprobat la precedentele Adunări Generale ale Acţionarilor, conform Purcari.

De asemenea, Vasile Tofan, Eugen Comendant, Paula Cătălina Banu şi Raluca Ioan Man au fost aleşi ca directori neexecutivi ai companiei.

Nu în ultimul rând, acţionarii au autorizat Consiliului de Administraţie al Purcari să majoreze capitalul social emis al emitentului prin emiterea unui număr maxim de 2.882.500 de acţiuni noi prin intermediul uneia sau mai multor emisiuni de acţiuni. "O astfel de majorare de capital poate fi oportună fie ca o măsură defensivă - de exemplu, majorarea de capital în cazul în care compania va avea nevoie urgentă de lichidităţi adiţionale, un scenariu puţin probabil la acest moment, dar si ca o măsură ofensivă - de exemplu, în cazul unei eventuale achiziţii ce ar fi finanţată parţial sau în totalitate prin acţiuni Purcari", menţionează compania.

Pentru primul trimestru al acestui an, Purcari a raportat venituri de 73,3 milioane de lei, cu 51% peste cele din aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 12,8 milioane de lei, în creştere cu 7% comparativ cu cel din perioada ianuarie-martie 2022.

Vasile Tofan deţine, prin Amboselt Universal, 20% din producătorul de vinuri din Republica Moldova, a cărui evaluare bursieră este de 395 milioane de lei

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Cam micut dividendul , jumatatea cat este inflatie :(. Pe cand ar trebui sa fie mult bine recompensati actionarii dat fiind ca Podgaria se afla la granita cu razboiul, deci este un risc urias pentru actionarii actuali. Oricum rata de distribuie este cu mult sub 50%, la cat s au angajat ei anterior. Dezamagitor!

    1. o treime din inflatie vrei sa spui,..... cum uita lumea cat este inflatia....

    Este cam 37%. Nu stiu cum 37 este cu mult sub 50. Poti zice ca 10 este cu mult sub 50. In fine, cred ca ne raportam altfel la numere.

    Poate preferi dividendul de la TLV sau BRD… 

    Sa nu uitam ca s-a votat si MCS, deci vom primi si niste gratuite. Se pare ca multe companii prefera sa fie prevazatoare in situatia actuala si sa sufle si in iaurt (in cazuk Purcari sa sufle si in vin).

    Asa de rau imi pare ca nu s-a votat si prezenta cucoanei Cadogan in cadrul companiei… Eu personal nu inteleg ce mai cauta respectivul personaj pe acolo. 

    1. Transilvania acorda 13 % dar trebuie sa te mai ducă și capul….cumva actiunile gratuite odata vandute nu înseamnă tot bani? Sau e mai bine sa se dea dividend in bani ca sa aibă statul roman din ce sa îți ia 8 % impozit?

      Pt 2.1. dupa ce intra gratuitele la tlv, cotatia va fi 17 lei.

      Cum ai ajuns la 17? Prezinta calculele si nu arunca vorbe in vant sa induci panica

      Așa și? Ce te împiedica înainte de exdate sa vinzi fix cât o sa Primești gratuite? Și eventual după sa le iei cu 17 lei acela înapoi? Greu nu? Au mama mea….

      Lacomia. Vrea si gratuitele, vrea si dividende.

      Ma rog, dividente, cum se incapatineaza sa scrie unii. 

    Stii care e faza. M am raportat la profitul net fara acel castig unic prin achizitia Angel’s. Asa ca mai refa calculele. Si acel MCS va fi cu ridicare dreptul de preemptiune a actionarilor. Ar trebui sa recitesti totul mai atent!

    1. Vrea sa atraga bani prin emiterea a 2,8 mil actiuni noi?

      1. Se emit 20.000.000 de acţiuni gratuite către toţi acţionarii societăţii, înregistraţi în registrul acţionarilor la data de înregistrare 20 iulie 2021.

      2. Referitor la preemțiune: Acţionarii îndreptăţiţi să primească acţiuni gratuite nu pot renunţa la acest drept. 

      Scuze, din păcate, ce am scris mai sus se referă la majorarea din anii trecuți. Am citit comunicatul vechi, în loc să-l citesc pe cel de zilele trecute. Chiar sunt curios: ridicare dreptul de preemptiune a actionarilor înseamnă că se vor arunca în piață, contra cost, 2.882.500 de acțiuni?

      Da.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb