PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL SRI: Serviciul s-a implicat în cazul de la Liceul Bolintineanu fiindcă apără valorilor constituţionale

F.A
Miscellanea / 10 iulie 2013

Serviciul Român de Informaţii (SRI) are atribuţii în linia apărării valorilor constituţionale, a declarat, ieri, Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI, în cadrul unei emisiuni televizate ale postului de televiziune Realitatea.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt sunt făcute în contextul în care SRI s-a implicat într-un caz de dare mită la Liceul Bolintineanu din Capitală, în care directoarea instituţiei şcolare şi-a folosit influenţa pentru ca profesorii supraveghetori de la examenul de bacalaureat să îngăduie elevilor să copieze.

"Informaţiile nu au fost doar legate de Liceul Dimitrie Bolinitineanu, aveam date despre mai multe judeţe. Informările SRI au prezentat nereguli şi situaţii din mai multe judeţe, inclusiv Bucureşti. Acţiunile şi informările SRI au avut un caracter preventiv. Au fost informate şi Parchetele de pe lângă Tribunalele din ţară. Ancheta este în desfăşurare, nu putem oferi foarte multe detalii. Există mai multe anchete în derulare, în mai multe judeţe din ţară. SRI culege şi verifică informaţii care ne permit să identificăm anumite fenomene de corupţie care se pot transforma în vulnerabilităţi pentru siguranţa naţională", a adăugat Sorin Sava.

"Au ajuns informări ale SRI pe masa tuturor factorilor abilitaţi. Am avut o cooperare foarte bună inclusiv cu beneficiarii desemnaţi de lege pe linia învăţământului", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al SRI când a fost întrebat de realizatorul emisiunii televizate dacă rapoartele instituţiei pe care o reprezintă au ajuns înainte de bacalauret şi la ministerul Educaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb