PUTERNIC AFECTATĂ DE PANDEMIA DE COVID-10 Băile Tuşnad raportează o pierdere de 1,8 milioane lei, la jumătatea anului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 septembrie 2020

Băile Tuşnad raportează o pierdere de 1,8 milioane lei, la jumătatea anului

Băile Tuşnad (TSND), societate din portofoliul SIF Transilvania (SIF3), a raportat o pierdere de 1,862 milioane de lei, în primele şase luni ale anului curent, de peste două ori mai mare decât cea de la jumătatea anului 2019, de 0,871 milioane de lei, în condiţiile prăbuşirii cu 72,8% a veniturilor din exploatare, la 1,553 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare, se arată în raportul publicat ieri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Activitatea societăţii în primul semestru al anului 2020 a fost drastic afectată de restricţiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Instituirea stării de urgenţă şi a stării de alertă precum şi a măsurilor restrictive pentru activitatea de turism, alimentaţie şi tratament balnear, au constituit evenimente importante cu impact semnificativ asupra activităţii societăţii", menţionează socie­tatea.

Începând cu data de 18 martie, Tuşnad a întrerupt total activitatea, iar începând cu 15 iunie activitatea hotelului O3zone a fost reluată parţial, în timp ce activitatea Hotelului Tuşnad şi a bazei de Tratament au fost închise până la finele perioadei de raportare, se mai punctează în raport.

Reducerea puternică a activităţii s-a reflectat şi al nivelul cheltuielilor, cele din exploatare fiind, la data de 30 iunie 2020, de 3,456 milioane de lei, cu 47,2% sub cele de la jumătatea anului trecut, în sumă de 6,542 milioane de lei.

Alte cheltuieli din exploatare s-au ridicat la 0,8 milioane de lei, cu 46% sub cele de la jumătatea anului 2019, în timp ce cheltuielile cu personalul au fost de aproape un milion de lei, cu 54% mai mici decât cele reflectate în situaţiile financiare la data de 30 iunie a anului trecut.

"Odată cu întreruperea activităţii contractele de muncă au fost suspendate pentru şomaj tehnic, suportat din bugetul de stat, societatea menţinând un număr de opt salariaţi cu sarcini specifice de menţinere a intergrităţii patrimoniale a societăţii precum şi asigurarea funcţionarilor operative", se arată în raportul companiei.

În aceste condiţii, compania au înregistrat, în prima jumătate a anului, o pierdere din exploatare de 1,9 milioane de lei, mai mult decât dublă faţă de cea din primele şase luni ale lui 2019, rezultat ce a fost puţin ameliorat de un câştig de 0,04 milioane de lei din activităţile financiare.

La data de 30 iunie, activele imobilizate ale societăţii Băile Tuşnad se ridicau la 26,684 milioane de lei, cu 2,32% sub cele de la începutul anului, în timp ce activele circulante erau de 2,943 milioane de lei, în scădere cu 40,3%, faţă de aceeaşi perioadă de raportare.

Datoriile erau doar pe termen scurt, în sumă de 0,828 milioane de lei, cu 41,8% mai mici decât cele de la 1 ianuarie 2020.

SIF Tranislvania deţine 76,4% din Băile Tuşnad, societate care la ultimul preţ de tranzacţionare din data de 16 septembrie, de 0,038 lei, avea o capitalizare de 11,468 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb