ZIARUL BURSA

18 septembrie 2020
Ediţia din 19.10.2024
Grădinescu - abuz de putere, arbitrariu şi hărţuire

MARILE SPIRITE SE ÎNTÂLNESC ÎN IDEE Grădinescu - abuz de putere, arbitrariu şi hărţuire

MAKEPiaţa de Capital / 18 septembrie 2020

MAKE

Actualizare - Ca sa puteţi vizualiza Adresele dintre SIF Oltenia şi ASF accesaţi documentul ataşat

Comunicat referitor la Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din 12.10.2020

Stimaţi acţionari,

Conform Raportului curent nr. 5553/03.09.2020 publicat pe website-ul BVB, Consiliul de Administraţie al societăţii a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, în conformitate cu prevederile art. 92 alin. (23) din Legea nr. 24/2017 şi ale art. 119 alin (1) din Legea nr. 31/1990 R, la solicitarea comună a doi acţionari: SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia SA, care cumulat deţin un număr de 29.008.286 acţiuni SIF Oltenia SA reprezentând 5,5556% din capitalul social al societăţii, înregistrată sub nr. 5291/14.08.2020.

- - -

Eu cred că vicepreşedintele ASF Gabriel Grădinescu îşi ia notiţe din ziarul BURSA şi după aia le trimite ca adrese oficiale, pentru că altfel nu se explică cum de obiecţiile mele privitoare la legalitatea punctelor trecute de SIF Oltenia pe ordinea de zi a Adunării generale programată pe 12/13 octombrie (vezi articolul " CIUREZU E MAI ORTOMAN / SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia repetă scenariul din balada Mioriţa, într-o acţiune de concurenţă neloială contra SIF Oltenia" din BURSA/8 septembrie), se regăsesc în Adresa oficială prin care îl trage de urechi pe Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia.

"Chimcomplex are o misiune strategică - să construiască o companie chimică regională puternică şi integrată"

"Chimcomplex are o misiune strategică - să construiască o companie chimică regională puternică şi integrată"

A consemnat Mihai GongoroiCompanii / 18 septembrie 2020

(Interviu cu Tivadar Runtag, director general Chimcomplex Borzeşti) 

"Investiţiile noastre se concentrează pe eficienţă energetică şi modernizarea unităţilor de producţie care ne vor permite dezvoltarea de noi aplicaţii"

"Pentru dezvoltarea companiei şi sectorului chimic este nevoie de liberalizarea preţurilor energiei, garanţii de stat pentru investiţii şi acces la fonduri europene"

Reporter: Cum v-aţi adaptat, dumneavoastră şi compania, noului context adus de pandemie? Cât credeţi că va mai dura criza sanitară şi de ce depinde finalul ei, de realizarea unui vaccin de exemplu?

Colaborare româno-americană pentru extragerea gazului românesc

PRIMA CONDUCTĂ PENTRU GAZE NATURALE INTRĂ ÎN MARE Colaborare româno-americană pentru extragerea gazului românesc

George MarinescuCompanii / 18 septembrie 2020

Premierul Ludovic Orban: "Acest proiect este o ilustrare concretă a parteneriatului strategic dintre România şi SUA"  

Adrian Zuckerman, ambasador SUA: "Este un pas important care va transforma România într-o ţară sigură din punct de vedere energetic"

Virgil Popescu, ministrul Energiei: "România face un prim pas şi se asigură că va fi prima ţară care va scoate gaze din Marea Neagră"

Au început lucrările la subtraversarea plajei Vadu şi la intrarea în teritoriul submarin a primei conducte destinată extragerii gazelor din Marea Neagră.

Peste 60.000 de disponibilizări în băncile din lume, anul acesta

ANALIZĂ BLOOMBERG: Peste 60.000 de disponibilizări în băncile din lume, anul acesta

A.V.Bănci-Asigurări / 18 septembrie 2020

Instituţiile de credit reiau tăierile de posturi, iar totalul locurilor de muncă eliminate este estimat la 80.000 în 2020 - cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani 

Disponibilizările pe care le fac băncile în 2020 vor atinge un nivel important, cel mai ridicat din ultimii cinci ani, potrivit unei analize Bloomberg, care precizează că, după o pauză generată de pandemia de Covid-19, instituţiile de credit majore, de la Citigroup Inc. din SUA până la HSBC Holdings Plc din Marea Britanie, au reluat tăierile de posturi, iar numărul locurilor de muncă eliminate anunţate până acum au ajuns la un total de 63.785. Conform sursei, disponibilizările din industria bancară globală vor depăşi, în 2020, cifra de anul trecut (aproape 80.000), atingând astfel cel mai ridicat nivel de după 2015.

NOI ESTIMĂRI DE LA FED PRIVIND EVOLUŢIA ECONOMIEI AMERICANE Federal Reserve prognozează întoarcerea la o ocupare integrală a forţei de muncă în 2023

M.G.Internaţional / 18 septembrie 2020

Cea mai mare economie a lumii va scădea cu 3,7% în acest an, faţă de estimarea de 6,5% previzionată în iunie 

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite estimează că economia americană va reveni la o ocupare integrală a forţei de muncă în trimestrul al patrulea din 2023, potrivit previziunilor macroeconomice îmbunătăţite publicate de Fed după şedinţa din această săptămână a Comitetului de Politică Monetară (FOMC). Noile estimări ale specialiştilor Federal Reserve, ce incorporează cele mai recente evoluţii din sfera economiei reale şi din economia financiară, indică un declin de 3,7% al PIB în acest an, mult mai redus decât scăderea de 6,5% previzionată în iunie. Declinul puternic aşteptat în vară este contrabalansat de mixul relaxat de politici economice.

Milioane de euro pentru revitalizarea unor monumente istorice

CULTURĂ Milioane de euro pentru revitalizarea unor monumente istorice

D.N.Cultură / 18 septembrie 2020

Ministrul Culturii a semnat contractele de finanţare aferente proiectelor de restaurare şi revitalizare a unor monumente istorice, cu un buget total de 16 milioane de euro. Apelul a fost lansat în perioada iunie - noiembrie 2019 în cadrul Programului RO-CULTURA, finanţat prin Granturile SEE 2014 - 2021. Nouă monumente istorice din ţară vor beneficia de fonduri nerambursabile şi vor fi restaurate în următoarele luni, cheltuielile ridicânduse la 77 milioane de lei (aproximativ 16 milioane euro).

"Bogaţii" au rezervat jumătate din viitoarele doze de vaccin anti-coronavirus

"Bogaţii" au rezervat jumătate din viitoarele doze de vaccin anti-coronavirus

O.D.Miscellanea / 18 septembrie 2020

Dictatura banului se face simţită şi în ceea ce priveşte situaţia generată de criza sanitară. De data aceasta nu se poate vorbi de un om sau un grup de bogaţi, ci de state care au posibilităţi materiale mai ridicate. Un grup de ţări bogate reprezentând 13% din populaţia lumii a pre-achiziţionat jumătate din viitoarele doze de vaccinuri împotriva COVID-19, potrivit unui raport publicat de ONG-ul Oxfam. Logica acestor ţări este de a se aproviziona ca măsură de precauţie de la mai mulţi producători concurenţi, în speranţa că cel puţin unul dintre vaccinurile lor se va dovedi eficient.

Costurile de finanţare ale statului continuă să scadă

ÎN CIUDA INCERTITUDINII PRIVIND POLITICA FISCAL-BUGETARĂ Costurile de finanţare ale statului continuă să scadă

Mihai GongoroiMacroeconomie / 18 septembrie 2020

Euro atinge un nou maxim istoric în raport cu leul 

Costurile de finanţare ale statului au continuat să scadă în această săptămâ­nă, rata de dobândă la titlurile de stat pe termen lung atingând un nou minim al ultimilor trei ani şi jumătate, în ciuda incertitudinilor privind politica fis­cal-bugetară. Curba randamentelor la titlurile de stat s-a deplasat în jos la mijlocul săptămânii, în medie cu trei puncte de bază, potrivit lui Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro de la Banca Transilvania.

Europa, generaţia următoare

Cornel CodiţăEditorial / 18 septembrie 2020

Cornel Codiţă

Uniunea Europeană, echipa Gertrud von der Leyen, un an de la preluarea puterii. A venit vremea "dărilor de seamă" şi a discursurilor mobilizatoare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 18 Septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 18 Septembrie 2020

Macroeconomie / 18 septembrie 2020

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în august 2020, până la 0,2%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare sub aşteptări, de 0,4%, după un avans de 0,4% în luna anterioară. Preţurile...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo