RAPORT OMS Depresia afectează un sfert dintre angajaţii din domeniul sănătăţii

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 18 septembrie 2020

Cadrele medicale se confruntă cu o situaţie fără precedent şi acest lucru a început să lase urme, atât fizice cât şi psihice. În prima linie în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, angajaţii în domeniul sănătăţii plătesc un preţ ridicat cu sănătatea lor, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a lansat o cartă pentru a ajuta la o mai bună protejare a acestora. "COVID-19 a expus angajaţii în domeniul medical şi familiile acestora la un nivel de risc fără precedent", a reamintit OMS, care subliniază că statisticile - chiar imperfecte - arată clar că "ratele de infectare în rândul personalului medical sunt mult mai mari decât pentru restul populaţiei". Astfel, ei reprezintă aproximativ 3% din populaţie în marea majoritate a ţărilor şi mai puţin de 2% în ţările cele mai sărace, cifrele colectate de OMS arătând că 14% din cazurile de COVID-19 se referă la personalul medical, iar în unele ţări, această proporţie poate atinge 35%.

Consiliul Internaţional al Infirmeriei (ICN) a afirmat într-un raport că un număr de circa 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar s-au îmbolnăvit de COVID-19, ceea ce reprezintă 10% din cele aproape 30 de milioane de cazuri înregistrate la nivel mondial.

În plus, cel puţin o mie de infirmieri şi infirmiere au murit în 44 de ţări, cifră care ar putea fi mult mai mare dată fiind lipsa de date în numeroase reţele sanitare, potrivit raportului citat. Riscurile nu sunt doar fizice, fie că este vorba de coronavirus sau de violenţele la care sunt expuşi aceşti angajaţi din domeniul sanitar. Stresul creat de teama permanentă de a se îmbolnăvi, orele lungi de lucru, separarea de cei dragi pentru a-i proteja şi, uneori, respingerea sau ostilitatea din partea societăţii au, de asemenea, un impact grav asupra sănătăţii lor. Potrivit unui sondaj menţionat de OMS, un sfert dintre angajaţii în domeniul sănătăţii chestionaţi au declarat că suferă de depresie şi atacuri de anxietate, în timp ce o treime suferă de insomnie. Carta în cinci puncte prezentată joi de OMS recomandă stabilirea de sinergii între strategiile menite să asigure siguranţa pacienţilor şi cea a personalului medical sau dezvoltarea de programe naţionale pentru o mai bună protejarea a angajaţilor din domeniul sanitar. Organizaţia Mondială a Sănătăţii insistă de asemenea pe protecţia acestui personal în faţa violenţei la locul de muncă şi pe o îmbunătăţire a stării psihologice. Carta subliniază de asemenea necesitatea protejării personalului medical de pericolele fizice şi biologice, în special prin asigurarea acestora cu echipament de protecţie suficient şi instruire pentru utilizarea sa.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb