ANALIZĂ BLOOMBERG: Peste 60.000 de disponibilizări în băncile din lume, anul acesta

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 18 septembrie 2020

Peste 60.000 de disponibilizări în băncile din lume, anul acesta

Instituţiile de credit reiau tăierile de posturi, iar totalul locurilor de muncă eliminate este estimat la 80.000 în 2020 - cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani

Disponibilizările pe care le fac băncile în 2020 vor atinge un nivel important, cel mai ridicat din ultimii cinci ani, potrivit unei analize Bloomberg, care precizează că, după o pauză generată de pandemia de Covid-19, instituţiile de credit majore, de la Citigroup Inc. din SUA până la HSBC Holdings Plc din Marea Britanie, au reluat tăierile de posturi, iar numărul locurilor de muncă eliminate anunţate până acum au ajuns la un total de 63.785. Conform sursei, disponibilizările din industria bancară globală vor depăşi, în 2020, cifra de anul trecut (aproape 80.000), atingând astfel cel mai ridicat nivel de după 2015.

Studiul Bloomberg arată că mai bine de 30 de bănci - din Europa, America de Nord, Asia şi Africa - elimină personal. Analiza consideră că totalul disponibilizărilor pe care le-au făcut băncile anul acesta este mai mare decât cifra anunţată, care a trecut de 63.000, întrucât multe instituţii creditoare taie posturi fără să-şi dezvăluie planurile. Băncile au motivat necesitatea reducerii cheltuielilor lor pentru a compensa pierderile din creditele neperformante generate de efectele pandemiei, precum şi costurile generate de alinierea la reglementările mai stricte şi de investiţiile în tehnologia digitală.

Potrivit Bloomberg, eliminările totale de locuri de muncă dezvăluite de la începutul anului 2014, în sectorul bancar, se ridică acum la aproximativ jumătate de milion. Pentru comparaţie, JPMorgan Chase & Co., cea mai mare bancă din SUA, avea 256.710 salariaţi la sfârşitul lunii iunie 2020.

Săptămâna aceasta, banca americană Citigroup a informat că va relua disponibilizările, alăturându-se în această măsură rivalelor Deutsche Bank AG (Germania) şi HSBC (Marea Britanie), care au început să facă din nou concedieri în mai şi iunie. Reducerile de la Citigroup vor afecta mai puţin de 1% din personalul său de la nivel global, care totaliza circa 204.000 de angajaţi la finele trimestrului al doilea din anul curent.

Băncile cu sediul în Europa, catre nu şi-au revenit după criza financiară din 2008 la fel ca rivalele din SUA, fac cele mai multe disponibilizări, potrivit analizei, care menţionează că în top se află HSBC, care anunţa în luna februarie că va renunţa la 35.000 de salariaţi, ca parte a unui plan de diminuare a costurilor sale cu 4,5 miliarde de dolari, în cadrul divziilor neperformante din SUA şi Europa.

În contextul în care pandemia de coronavirus creează incertitudine economică, condiţiile din sectorul instituţiilor creditoare sunt dure pentru bancherii şomeri. Conform datelor societăţii de recrutare Morgan McKinley, numărul locurilor de muncă disponibile în domeniul serviciilor financiare din Londra a scăzut cu 55% în iulie şi cu 39% în august, comparativ cu anul anterior.

Potrivit Bloomberg, în anul 2014 au fost anunţate circa 73.200 de disponibilizări în sectorul bancar din lume, în 2015 - 91.400, în 2016 - 74.500, în 2017 - 66.600, în 2018 - 41.800, în 2019 - 79.500, iar de la începutul anului curent până în prezent - aproape 63.800.

Aceeaşi sursă arată că, în 2020, băncile din Europa au anunţat 49.685 de disponibilizări, cele din America de Nord - 4.560, instituţiile de credit din Asia/Pacific - 9.330, iar cele din Africa - 210.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. lucrez in mediul bancar local.

    SI MA DOARE IN COT (si nici acolo) DE TITLURILE ASTEA PANICARDE. 

    ce contine articolul priveste mediul bancar extern.  

    Pastrati-va esentele tari informationale, pline de frica, pentru voi :)  

    1. spre exemplu intentionez pana la finalul anului viitor sa imi maresc veniturile salariale cu intre 25 si 50%

      uite asa de-al dracului , ca o dedicatie pentru astfel de articole :)  

      despre postul tau minunat in care o sa primesti mai multe nominale devalorizate si mancate de inflatia viitoare din cpi.

      Degeaba intentionezi tu ca nu o sa te lase pibul real al tarii; asta daca vrei sa produci bani tot din postura de angajat. 

      Spor la marirea marginalului de profit cu 25-50% pe nisa bancara.

      Buffet tocmai a vandut actiuni bancare ca sa intre pe aur... deci sa iti pui un semn de intrebare!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb