Putin se reuneşte la Astana cu omologii din Kazahstan şi Belarus

Elena Deacu
Internaţional / 20 martie 2015

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a sosit astăzi la Astana, capitala kazahă, pentru o reuniune cu omologii săi din Kazahstan şi Belarus, Nursultan Nazarbaev, respectiv Aleksandr Lukaşenko, relatează agenţia de presă TASS, citând serviciul de presă al Kremlinului.

Putin efectuează această vizită în Kazahstan, fostă republică sovietică din Asia Centrală, la invitaţia preşedintelui kazah, specifică agenţia de presă menţionată.

"Părţile intenţionează să abordeze stadiul şi perspectivele dezvoltării cooperării comercial-economice dintre cele trei ţări, procesul integrării eurasiatice, luând în considerare influenţa tendinţelor moderne asupra economiei mondiale", potrivit serviciului de presă al Kremlinului.

Se preconizează, de asemenea, un schimb de opinii în probleme din actualitatea internaţională, în special situaţia din Ucraina.

Cu acest prilej, preşedintele rus are programate întrevederi bilaterale cu Nazarbaev şi Lukaşenko.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a declarat presei joi că tema principală a vizitei vizează relaţiile Rusiei cu Kazahstanul şi Belarus şi nu problemele de creare a Uniunii Economice Eurasiatice (UEE)

"Vă rog să nu confundaţi acest format cu celălalt, acesta nu este un summit al Uniunii Economice Eurasiatice", a punctat el. "Principalele teme vor fi relaţiile dintre cele trei ţări, raporturile bilaterale, precum şi probleme regionale, dar nu aspecte legate de creare a UEE", a adăugat Peskov.

Putin planificase iniţial să meargă la Astana în 12-13 februarie, dar vizita nu a mai avut loc din cauze încă necunoscute. Fără a oferi motive clare, Kremlinul a anunţat la 11 februarie că preşedintele Vladimir Putin şi-a amânat vizita în Kazahstan pentru o dată ulterioară. După aceasta, liderul rus a dispărut din spaţiul public circa zece zile, dând naştere la un şuvoi de speculaţii dintre cele mai diferite, mergând de la starea sa de sănătate până la o lovitură de stat şi naşterea unui copil cu fosta sportivă Alina Kabaeva.

Putin a reapărut luni în public, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Kârgâzstanului, Almazbek Atambaev, în localitatea Strelna de lângă Sankt-Petersburg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb