PUZ-ul Parcului Bordei, atacat în instanţă de Prefectura Capitalei

Ana Zidaru
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 8 februarie 2008

Proprietarul terenului, Constantin Constanda, vrea să construiască în parc un cartier rezidenţial

Prefectura Capitalei va ataca în contencios administrativ hotărârea consilierilor generali prin care a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Parcul Bordei. Prefectul Cătălin Deaconescu a declarat ieri că a luat o astfel de decizie din cauza inexistenţei avizului Comisiei Tehnice de Urbanism, a avizului de mediu şi pentru că planşa anexă a PUZ-ului nu este semnată şi vizată spre neschimbare de arhitectul şef al Capitalei.

Domnia sa susţine că argumentul că proprietarul parcului, Constantin Constanda, a obţinut o hotărâre judecătorească nu se aplică în cazul prefectului, căruia nu îi este opozabilă această hotărâre. Instituţia Prefectului nu este parte în proces, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Prefectul Prefectul Capitalei susţine că problema Parcului Bordei nu este rezolvată, deşi se invocă faptul că schimbul de terenuri promovat prin hotărârea de Consiliu General se face în interesul municipalităţii şi pentru a păstra zona verde. Astfel, rămân 4.624 mp în proprietatea domnului Constanda, cu dreptul de construire conform indicatorilor din PUZ, iar municipalitatea rămâne în posesia clubului din Satul Francez.

În replică, oficialii Primăriei Capitalei susţin că şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 3 octombrie 2007 pentru aprobarea PUZ-ului a fost convocată în 28 septembrie 2007 de către 23 consilieri generali, adică mai mult de o treime din numărul total, aşa cum prevede Legea nr. 215/2001. În cazul în care această şedinţă nu era convocată de consilierii generali, Primarul Capitalei avea oricum obligaţia, în baza aceleiaşi legi, să convoace şedinţa de Consiliu şi să se asigure că este inclus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre, prin care se duce la îndeplinire decizia Curţii de Apel, definitivă şi irevocabilă. Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti constituie infracţiune.

La rândul său, Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, salută iniţiativa Prefectului Capitalei de a ataca PUZ-ul Parcului Bordei în contencios administrativ şi de a cere suspendarea hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Domnia sa susţine că, până la soluţionarea litigiului de către instanţa de contencios adminstrativ, terenul din Parcul Bordei revine la clasificarea din Planul Urbanistic General (PUG), adica zonă neconstruibilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb